Монтират осветление на пешеходните пътеки в Петрич

  • 04 декември 2022 08:49

  • 449
  • 3
Монтират осветление на пешеходните пътеки в Петрич
© Булфото/архив

С ново LED осветление ще се сдобият пешеходните пътеки и възловите кръстовища в Петрич, съобщава БНТ.

В центъра на града, около училища и детски градини също ще бъде монтирано енергоспястяващо осветление. Инициативата е на местния Ротари клуб, който заедно с общината финансира подмяната на осветлението.

Блъснаха две деца на пешеходна пътека в Димитровград

На 31 места в Петрич и три от големите села в общината до средата на месеца трябва да бъде монтирано ново LED осветление. А целта е пешеходците да се виждат по-лесно, когато пресичат в тъмната част на денонощието.

"Когато се свечерява и в сумрака просто пешеходецът си мисли, че се вижда, защото колата свети с фаровете, но в същото време шофьорът нищо не вижда. И това беше наша идея да се освети всичко с LED осветление, защото, когато е осветено, всичко се вижда и пешеходецът и автомобилът, за превенция да няма злополуки. Достатъчно е само един живот да спасим на един човек, на едно семейство и ние сме си изпълнили задачата за години напред", заяви Любомир Григоров, президент на Ротари клуб Петрич.

Блъснаха 65-годишна жена на пешеходна пътека в Русе

Всеки ден стотици пешеходци пресичат натоварения булевард „Рокфелев" в Петрич. Според мнозина от тях освен осветлението, важно е и вниманието на минувачите и шофьорите да е повишено, за да не се стига до инциденти.

Освен ново LED осветление, местните ротарианци предвиждат и поставяне на 3 скоростомера на входовете на Петрич. Стойността на проекта е близо 25 000 лева, като 12 400 лв. се осигуряват от общинския бюджет, а другата половина от партньора Ротари клуб.

Весела Найденова
449 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Тоя обра точките

2022.12.04 | 16:05

3
“Щото било по готино да те блъскат на светло” Еее няма така мисъл. Браво майсторе

2022.12.04 | 13:01

2
Щото е по готино да те бастсат на светло.
PaulaFox

2022.12.04 | 12:48

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 22 години съм) Секс модел съм) Обикновено продавам моите XXX снимки. Днес можете да ги видите безплатно. Ето връзката ➤ Ja.cat/id398062 (Копирайте връзката и я отворете в браузъра си)

Добави коментар

Водещи новини