Напрежение в Народния театър: Велислава Кръстева трябва да си подаде оставката!

  • 30 ноември 2022 10:18

  • 3383
  • 8
Напрежение в Народния театър: Велислава Кръстева трябва да си подаде оставката!
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Заради скандала с пиара Велислава Кръстева не само Захари Карабашлиев и Явор Гърдев са напуснали Народния театър, а и още хора. Много други имат същото желание, заяви артистът Албена Колева, която е в театъра от 2010 г.

Пред bTV актрисата каза, че Александър Морфов е поискал открит диалог с директора Васил Василев, за да му сподели за проблема с Кръстева, но директорът не си вдигал телефона. Така пред главния режисьор не останал друг избор, освен да надраска вратата на пиара с надпис "Изчезвай!".

Припомняме, че Кръстева е бивш пиар на Ахмед Доган и ДПС, като беше назначена в театъра от Василев - неѝн колега от правителството "Орешарски".

В театъра в момента има подписка за защита на Александър Морфов.

"Защитаваме го от това, защото целенасочено се води някаква война с него, водят се нещата натам той да напусне. Вече го е правил няколко пъти. Всеки път, когато си е отивал, Народният театър се е спихвал като балон – и отвърте и отвън", каза Колева.

На въпрос от кого го защитават, след като директорът е бил човекът, който го е върнал в театъра, тя отвърна: "Няма как Васил Василев да го върне – Сашо винаги е бил с нас, винаги е бил в българския театър с огромно присъствие и завинаги ще остане в историята на театъра като човек, който е развивал духа, идеята, магията".

"Не му останаха много други методи. Не може да имаш директор, който споменава 4 пъти името ти в концепцията си за Народния театър при кандидатстването. Назначаваш го за главен режисьор, после не му вдигаш телефона, не разговаряш с него, че има проблем. Разказвал ми го е (б.а. - Морфов) и е споменавал на колеги от Народния театър. Опитвал се е да даде знак за това, но не е бил отразен. Той е емоционален и свръхчувствителен", разкри Колева.

Има такива, които са готови да напуснат, и такива, които са напуснали, добави тя.

Минеков застана зад Морфов след скандала с Велислава Кръстева

"Има доста хора, които напуснаха. Например нашата комендантка на салон – човекът, който посреща хората вечер и се грижи за вечерния персонал", каза Колева. Става въпрос за Златка Банева, дългогодишен служител на Народния театър, която вече е във филхармонията.

"Напусна, защото г-жа Кръстева и други хора от отдела са отворили вратата ѝ с натиск, за да влязат в нейната стая, когато нея я няма – без да ѝ се обадят, без да искат разрешение. Целта била „ние се разширяваме“. Кои сте вие?", попита актрисата.

"За да се превърне пиарът най-важната събирателна точка – ние да си тръгнем, а пиар да има – аз не знам за какво ще пиарства след това?", добави тя.

"Като че ли г-н Василев не взима никакви мерки. Имам чувството, че с огромно желание продължава да подтиква този скандал и да държи на Кръстева – сякаш тя е най-важна в театъра. Има едно задно желание да бъде изгонен Морфов. Но ние го молим да остане този път. Трябва да има най-малко оставка на г-жа Кръстева. Ако е приятел на театъра, както твърди, може да си подаде оставката по най-човешки начин и да го освободи от тази конфликтна ситуация", заяви Албена Колева.
 

Росица Валентинова
3383 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Българин

2022.11.30 | 19:43

8
Написах ама го изстрихте.
Варненец

2022.11.30 | 16:32

7
Софиянци, спите ли?
Анонимен

2022.11.30 | 15:16

6
Браво,така трябва,открито и смело нали сте артисти ние народа сме с вас.
3 - и Трудно е!

2022.11.30 | 12:36

5
Трудно е, защото нищожеството Василев, отявлен сарайски лакей, се е напикал от страх! Ама то си е за страх, преди години Ахмед Емин беше "самоубит" в сараите, понеже не "слушкаше"! Нищожеството, назначено от ДъПъСъ-то за директор на Народния театър, ега ти позора, сериозно се е уплашило, горкото!
!!!

2022.11.30 | 12:32

4
Ей, сарайска слугиньо Велиславке, вдигай си насрания задник от Народния театър, грабвай ибрика и заминавай при началника си - Милиардера агент Сава, да подмиваш и неговия задник! Ти си позор ма, нищожество двукопитно, май от женски пол, ама не е много сигурно! Повече мязаш на хермафродит!
фоа

2022.11.30 | 12:23

3
Добре де, толкова ли е трудна да уволните тази жена ? Борсата е отворена... Какво чакате ?

2022.11.30 | 11:50

2
И да триете, и да не триете,аасрайското чудовище, "Проклятието на България", посегна с мръсните си ръце и на Народния театър! Не се ли срамувате, или не сте българи?!
PaulaFox

2022.11.30 | 11:01

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини