Зов за помощ: Тежко болен самотен баща се нуждае спешно от средства, за да избегне ампутация на краката си

  • 22 ноември 2022 13:58

  • 987
  • 0
Зов за помощ: Тежко болен самотен баща се нуждае спешно от средства, за да избегне ампутация на краката си
© pixabay, личен архив

Светлозар Дончев е 48-годишен самотен баща на две деца и е един от малкото хора с болестта на Бюргер (Buerger's Disease) в България.

Той отключва заболяването през 2019 година, след тежък за него и децата му развод. Въпреки че диагнозата му е потвърдена от трима независими, лекари и Светлозар научава, че заради болестта си може да се наложи да му ампутират краката, той не спира да вярва и да се бори за собствения си живот и този на двете си малолетни деца, за които сам се грижи след развода.

Преди да заболее, Светлозар е имал сигурна и постоянна работа, с която е издържал и изхранвал двете си деца. Болестта обаче го прави не трудоспособен и проблемите му започват да се задълбочават. Светлозар изпада в невъзможност сам да си купи скъпоструващите медикаменти за своето лечение, както и да покрива всички свои ежедневни разходи - наем на жилището, храна и дрехи на децата си. И точно когато всичко изглежда безнадеждно, приятелите на Светльо проявяват милосърдие и солидарност и организират няколко дарителски кампании, чрез които се събират средства за скъпоструващите медикаменти, които за съжаление не се покриват от НЗОК. Въпреки огромните усилия на всички обаче, в последната седмица състоянието на Светльо рязко се влоши и той е приет по спешност в МБАЛ „Света София“. Лекарите му съобщават, че спешно трябва да бъде опериран и да му бъдат ампутирани три пръска от краката, за да може да се спре разпространението на заболяването и за да се избегне последваща ампутация на краката му.За операцията на Светлозар, за превръзки, болкоуспокояващи, за медикаментите и предстоя му в МБАЛ „Света София“ са необходими 7000 лв., средства с които той и семейството му не разполагат и които не се поемат от НЗОК. Състоянието на Светльо е изключително тежко и лекарите се борят да спасят краката му от ампутация. Именно за това приятелите на Светльо се обръщат отново с молба към всички хора с добри сърца и призовават за помощ, подкрепа, солидарност и съпричастност към него и двете му деца. Те призовават всеки, който и с каквото може да помогне на Светлозар да оздравее и да се върне към нормалния си живот, работата и грижата за двете си деца.

Сметката, по която може да дарите средства и да помогнете на Светлозар да оздравее, е:IBAN: BG26SOMB91301036661102BIC: SOMBBGSFТитуляр: Светлозар Николов ДончевRevolut: @svetloehp Телефон за връзка със Светлозар е: 0877717471.

Последвайте канала на

987 0

Свързани новини

Водещи новини