Забраняват пистолетите за пловдивските общинари

  • 10 юли 2012 06:14

  • 882
  • 1
Забраняват пистолетите за пловдивските общинари
©

Пловдивски съветници ще зарежат ножовете и пищовите у дома. Те вече няма да могат да ходят на работа въоръжени като казаци. Новият правилник за работата на градския парламент въвежда редица драконовски ограничения. Той категорично забранява достъпа на лица с хладно или огнестрелно оръжие по време на заседанията на градския парламент.

Не е ясно какъв инцидент е породил изричното вето. Четирима гардове от градската фирма "Общинска охрана" ще следят за реда по време на сесии и заседания. Охранителите ще проверяват още на входа на местния парламент всички влизащи в сградата. Освен това правилникът забранява категорично и разговорите по джиесеми по време на работа. Причината за това са неконтролируемите и нескончаеми бърбореници, които местните старейшини водят по телефона дори когато гласуват. Общинарите задължително трябва да са изключили мобилните си телефони или да ги държат на режим без звук.

На гостите на сесиите на общинарите се отреждат определени места, от които да наблюдават дебатите. На тях изрично им се забранява да говорят и да се намесват в дискусиите. Могат да вземат думата само ако дебатираният въпрос се отнася до тях и с разрешение. Изказването им може да продължи до 3 мин. За нарушаване на правилата председателят на Общинския съвет може да ги изгони. За отсъствие от сесия пък заплатите на съветниците ще бъдат орязвани, като за присъствие се зачита, ако даден общинар е бил в залата не по-малко от 80% от продължителността на сесията. За да си тръгне по-рано, той трябва да вземе разрешение от дежурните заместник-председатели. 20% се реже от заплатата при безпричинно отсъствие от сесия и 10% при бягство от заседание на комисия.

Последвайте канала на

Novini.bg
882 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
onq s konq

2012.07.10 | 08:40

1
Тъй като всичко което не е эабранено е раэрешено,мисля че картечницата е отлична алтернатива:)!

Добави коментар

Водещи новини