Цветелина Пенкова: Проблемът с високите такси за сезонните работни визи за Великобритания да бъде скоростно решен

  • 12 ноември 2022 11:26

  • 799
  • 3
Цветелина Пенкова: Проблемът с високите такси за сезонните работни визи за Великобритания да бъде скоростно решен
©

"Проблемът с високите такси за сезонните работни визи за Великобритания да бъде скоростно решен.  В момента страната е наложила по-високи такси за сезонни визи на работници от 5 европейски държави, включително и България. Ясно поставих въпроса, че това трябва да бъде прекратено и разрешено в най-кратки срокове. Позицията ми беше подкрепена от всички колеги от Европейския парламент." Това каза евродепутатът от Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в ЕП Цветелина Пенкова. Тази седмица се проведе втората официална среща на Парламентарната асамблея за партньорство между ЕС и Обединеното кралство, създадена след Брекзит. 

Като зам.- председател на Парламентарната асамблея, Цветелина Пенкова постави ключови приоритети пред колеги от Европейския и британския парламент: "Дискриминационните практики при издаването на сезонни работни визи за отделни държави не са допустими. Сътрудничеството в сферата на енергетиката е ключово. Великобритания в момента е в много напреднал етап в развитието на малките модулни ядрени реактори. Те са първата европейска държава, която ще получи одобрение от ядрения си регулатор за пускането на тези разработки на пазара. Напускането на ЕС и напускането на EURATOM (Европейска общност за атомна енергия) ще създадат сериозни пречки за бързо сътрудничество в тази посока. Ако планираме да развиваме отношенията си в сферата на ядрената енергетика, трябва да започнем веднага както на европейско, така и на национално ниво."

 "Енергийното сътрудничество в Северно море (NSEC) продължава да е приоритет (независимо, че след оттеглянето си от ЕС Обединеното кралство вече не е страна по него). Цел в политически и икономически аспект са достъпните цени и енергийна независимост. Енергетика и диверсифициране на източниците на енергия – това е решението. Съвместна работа между Европа и Великобритания за изграждането на по-стабилен енергиен пазар", акцентира още евродепутатът. 

Приоритетите, които  Цветелина Пенкова постави пред британския парламент, бяха включени в заключителните документи и решения. По тях ще последват конкретни действия в съвсем скоро време и ще попаднат в приоритетите на следващата асамблея.

Отбелязано беше, че Великобритания разглежда Съюза като основен търговски партньор. Открои се нуждата от по-голям диалог, повече лидерство и по-голяма гъвкавост за решаване на проблемите между двете страни.

Цветелина Пенкова: Турбулентна е обстановката из цяла Европа

С посланика на България във Великобритания Н.Пр. г-н Марин Райков Цветелина Пенкова обсъди предизвикателствата пред българската общност на острова след Брекзит. „Убедена съм, че съвместната ни работа ще помогне за решаването на проблема с дискриминационните практики при издаването на сезонни работни визи“, отбеляза Пенкова.

Последвайте канала на

Десислава Станева
799 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.12 | 14:09

3
❤️Гледайте истински хора, които са голи и правят секс на живо на уебкамера 24/7. 100% безплатно гледане, запознанства, чат и излъчване ➤ Ja.cat/id398062 (Копирайте връзката и отворете в браузъра си)
Кремълският Чикатило

2022.11.12 | 12:05

1
❤️Здравейте) Казвам се Вова, на 72 години съм, но се пиша на 70) Гей секс модел 40+) Обичам да събирам руZките земи) Моля, оценете усилията ми за световен мир на ➤ kremlin.ru
Мамито

2022.11.12 | 13:45

2
Ти ша е*а ако те сбарам

Добави коментар

Водещи новини