Софиянци два месеца без топла вода

  • 09 юли 2012 07:45

  • 742
  • 0
Софиянци два месеца без топла вода
© Булфото

Да се спре топлата вода на софиянци за два месеца през лятото се налага, защото отдавна не е правен ремот. Ще подменим около 35 километра тръби. 130 км предвиждаме да подменим през следващите 3-4 години. Това каза в сутрешния блок на БНТ изпълнителният директор на столичната Топлофикация Стоян Цветанов.

Подмяната е насочена към така наречените дворни мрежи. Везможно е в съседния блок да има топла вода, докато се подменят тръбите на съседния, отбеляза Цветанов. Целта е да намалеят пробивите през зимата, а те са се увеличили с 10% през последните години. По думите му този ремонт е наложителелн.

Около 14 милиона лева ще струва ремонтът, обяви той. Екипи на компанията и външни фирми ще извършват ремонта. Външните фирми са избрани с конкурс по Закона за обществените поръчки.

Мрежата на „Топлофикация София” има дължина около 1000 км , като през последните 10 години от нея са подменени едва 150 км. Изпълнителният директор на топлофикационното дружество обясни, че ще се работи на 44 обекта, като графикът и продължителността на ремонтните дейности е обявен на сайта на компанията. Ще се работи и по рехабилитацията на съоръженията във всички централи на „Топлофикация”.

Този сезон ще е изключително активен по отношение на ремонтите, но има неща, които са отлагани с години. Авариите през тази зима показаха, че нещата не са в добро състояние и че трябва да се инвестира и да се подменя. Няма никакво друго решение. В противен случай очакваме да се случи нещо далеч по-лошо, заяви Цветанов.

Последвайте канала на

742 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини