Накараха баба да плати билет на 3-годишното си внуче в градския транспорт

  • 11 ноември 2022 18:27

  • 17076
  • 3
Накараха баба да плати билет на 3-годишното си внуче в градския транспорт
© Pixabay

Възрастна жена беше принудена да заплати и билета на своята тригодишна внучка, която пожела да се качи на автобус от градските линии в Благоевград, предаде БНР.

Собственикът на фирмата превозвач се аргументира с наредба на транспортното министерство. Правилата и условията за безплатен или частично платен обществен транспорт са регламентирани в Наредбата за компенсиране на намалените приходи на превозвачите, извършващи услугата. Пенсионери, ученици и студенти ползват тази услуга с намаление, за което обаче трябва да представят документ и да получат карта.

Право на безплатно пътуване в градския и междуградски транспорт имат децата до 7 години, военноинвалидите и ветераните от войните. Разходите на превозвачите за тези групи хора се субсидират от държавата. За да е възможно това, е необходим документ - карта, която се презаверява всяка година.

Така стоят нещата и за междуградските превози. Там също се издава безплатен билет, но срещу документ. Обикновено това е актът за раждане.

Дерат бебета с левче за билетче

Ако няма карта обаче, няма и компенсиране на разходите на превозвача.Тъй като чрез общините всяка година се подават отчети за хората, които ползват безплатно или с намаление транспорта и държавата превежда субсидиите на фирмите.

Цветелина Кирилова
17076 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2022.11.11 | 21:33

1
Скапана държава.....
Афродита Стойкова

2022.11.13 | 21:49

3
Не държавата, хората сме скапани. Всички са гледали и никой не е взел отношение по въпроса. Безумие!

2022.11.11 | 22:55

2
Вътре нямало лие хора бе дави е.б.а потката майна.

Добави коментар

Водещи новини