След скандала в Народния театър: Захари Карабашлиев напуска

  • 10 ноември 2022 17:37

  • 3509
  • 2
След скандала в Народния театър: Захари Карабашлиев напуска
© Булфото, архив

Писателят Захари Карабашлиев е подал снощи оставка от поста главен драматург на Народния театър, съобщи "Площад Славейков".

Така Карабашлиев, който е един от учредителите на "Да, България", изпреварва днешния призив на министъра на културата Велислав Минеков към директора на Народния театър Васил Василев да уволни всички политически фигури в театъра.

Александър Морфов призна: Аз нaдрaскaх врaтaтa и изкъртих тaбелкaтa с името нa Велислaвa Кръстевa

Дотук се стигна след като конфликт между главния режисьор на трупата Александър Морфов и пиара Велислава Кръстева.

Кръстева, която в продължение на дълги години беше пиар и депутат на ДПС стана завеждащ "Връзки с обществеността" в Народния театър през лятото, а в края на октомври вратата й е била надраскана с надписи "Връзки с обществеността на Ахмед Доган", ДПС и "Изчезвай", а табелката с името й беше изкъртена. Директорът Васил Василев - колега на Кръстева от правителството "Орешарски", в което двамата бяха зам.министри на културата - подаде жалба в полицията за рушене на паметник на културата от неизвестен извършител. Александър Морфов обяви в открито писмо, че извършителят е той като обясни, че е възмутен от назначението й и че "не е съгласен с политически назначения на лица, които смятат, че са недосегаеми".

Пиарката на Доган е назначена за зам.-директор на Народния театър

Директорът Василев обяви вчера по БНР, че няма намерение да прави промени в екипа си. Ден преди това Минеков беше казал, че на различни постове в "Иван Вазов" има представители на ГЕРБ и "Демократична България", а директорът е "малко БКП и БСП".

Последвайте канала на

Теодора Павлова
3509 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
хахаха

2022.11.10 | 20:42

2
Лакеи. Това сме ние. Гъзолизковци, търсещи на баницата мекота. До това състояние ни доведе уродливото управление на БКП. Трудно изкореним манталитет. Тежко ни и горко. Бог да пази България.
потрес!

2022.11.10 | 18:40

1
Сарайското чудовище, превърнало нещастната ни, но велика някога държава в Султанат, има чудовищната наглост и върховен цинизъм да посегне и на светинята Народен театър "Иван Вазов"! Добре де, никой ли в България не може да го спре?! Никой ли?! Къде е онзи фатмак от село Славяново, дето все завършваш стихотворението, което рецитира 6 години с "да живее България"?Къде си бе, СИКаджийска мутро? Къде сте бе, "политиците" от всички партии? Вие сте позор бе, нещастници и национални предатели, повече от позор! Вън сарайската слугиня Велислава от Народния театър! Вън слузестия червей и нищожество Василев!

Добави коментар

Водещи новини