Йорданка Фандъкова: Да се намери как да се пренаредят жълтите павета възможно най-добре

  • 09 ноември 2022 14:01

  • 491
  • 1
Йорданка Фандъкова: Да се намери как да се пренаредят жълтите павета възможно най-добре
© Булфото

Да се намери най-добрият начин за пренареждане на участъка с жълти павета пред Народното събрание очаква столичният кмет Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска. По думите й регионалният министър Иван Шишков е поел ангажимент, че ще съдейства, така че в срок да се изпълни проекта, информира "Дарик".

Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска направи своя коментар по повод ремонта на жълтите павета по време на събитие в столичното 51-во училище "Елисавета Багряна", където бяха поставени кошчета за разделно изхвърляне на отппадъците. Столичният кмет каза още, че такива кошчета ще бъдат сложени във всички училища и детски градини в София. 

През октомври служебният министър на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков съобщи, че една и съща фирма стои зад един от проблемните участъци на магистрала "Тракия" и ремонта на жълтите павета. Става въпрос за фирмата "Трейс".

По думите на Шишков обаче проблемът с ремонтите не е във фирмата-изпълнител, а в начина, по който се възлагат поръчките и е организиран контрола от страна на държавата.

Според регионалния министър София е на път да загуби европейското финансиране за ремонта на центъра на града, осигурено по ОП "Региони в растеж", която се управлява от МРРБ.

За ново голямо пропадане на жълтите павета сигнализират от "Спаси София" 

За да се усвоят парите, ремонтът на цялата централна градска част трябва да е готов и качествено извършен до март 2023 г. Тепърва предстои пренареждане на жълтите павета, ремонтът на ул. "Шишман" също продължава. Заради забавянето от МРРБ обмислят да започнат предварителни проверки на изпълнението на проекта.

Столична община наложи 100 000 лв. глоба на „Трейс Груп Холд“ за допуснато увреждане на керамични (жълти) павета при ремонта на Зона 4 от градския център.

След подаден сигнал за умишлено счупване на цяло керамично паве от строителен работник е съставен констативен акт от Столична община. Наказателното постановление ще бъде издадено по чл. 20 от Закона на устройство и застрояване на Столична община, тъй като той предвижда по-високи глоби за повреждане от Закона за културното наследство.

Глоба 100 000 лв. за счупени жълти павета

Жълтите павета, които са положени в центъра на София в началото на ХХ век, са обявени за единична урбанистична и архитектурно-строителна културна ценност през 2016 г. със заповед на министъра на културата по предложение на кмета на Столична община и решение на Столичен общински съвет. 

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
491 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.09 | 21:04

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062 (Копирайте връзката и я отворете в браузъра си)

Добави коментар

Водещи новини