Водещите новини! Октомври – най-горещият, регистриран в Европа. Руски войници: ползват ни за пушечно месо (и още…)

  • 08 ноември 2022 19:03

  • 1628
  • 3
Водещите новини! Октомври – най-горещият, регистриран в Европа. Руски войници: ползват ни за пушечно месо (и още…)
© Getty Images/Novini.bg

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 8 ноември   

 

Мотивите на МФ да промени драстично своите намерения за пропорционално увеличение на акцизите за всички тютюневи изделия будят недоумение. Подобна рязка промяна в акцизите, съответно в цените на продуктите, ще доведе до остра реакция преди всичко от страна на потребителите, които не са подготвени да посрещнат шокова промяна в цените, особено в условия на засилена инфлация.

Служебното правителство с опит за рязко повишаване на акцизите на тютюневите изделия

***

Сериозните последици от глобалното затопляне вече са очевидни и се нуждаем от амбициозни действия по отношение климата на конференцията COP27, за да гарантираме, че емисиите ще бъдат намалени, с цел да се стабилизират температурите близо до целта от 1,5 градуса Целзий, определена от Парижкото споразумение", коментира Саманта Бърджис, заместник-директор на службата "Коперник".

Месец октомври е най-горещият, регистриран в Европа

***

Група руски пехотинци въстана срещу преките си началници, обвинявайки ги в "некомпетентност" и че ги използват за "пушечно месо" на фронта. По думите им само за последните четири дни 300 души от руската армия са били убити или ранени в сраженията в Източна Украйна.

Руски войници се разбунтуваха: Тук е хаос, ползват ни за пушечно месо, а Путин не знае нищо

***

Петнадесет компании от военно-промишления комплекс на България попадат в обхвата на контрасанкциите, обявени днес от Русия. Това сочи постановление, публикувано на сайта на руското правителство. 

Русия санкционира 15 български компании от военно-промишления комплекс

***

Правителството на Молдова може да съди руската държавна енергийна компания "Газпром" за рязко намаляване на доставките на природен газ и проучва възможностите си, посочи високопоставен молдовски служител, цитиран от Ройтерс.

Молдова може да съди "Газпром" за рязко намаляване на газовите доставки

***

Искаме да използваме възможността след 5-ти декември , когато дерогацията реално влиза в сила, цените на горивата на българския пазар да станат по-ниски. Това заяви на брифинг в парламента съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков.

ПП с подробности за мерките им за намаляване на цените на горивата

***

Има задържани за убийството на българския граничен полицай в района на Елхово, в близост до границата ни с Турция. Това съобщи в предаването "Лице в лице" по БТВ зам.-главният прокурор и директор на Националната следствена служба Борислав Сарафов.

Има задържани за убийството на граничния полицай

***

Ама, разбира се министър Стоянов, че полк. Орлов ще бъде оправдан, след като е единствения привлечен обвиняем, а изобщо не е в компетенциите и отговорностите му да бъде в контролния пункт при тази задача”, пише Попова.

Има изрична заповед на ръководителя на ВВС, утвърдена от МО, в която е определено лицето за ръководител на стрелбите и това не е полк. Орлов”, твърди още тя.

Какво е правил той там, кой го е изпрати и с какви отговорности, пита Попова.

Вдовицата на подполковник Терзиев: Има отговорно лице, което не е разследвано

***

Прокуратурата: Може да бъде повдигнато и друго обвинение срещу зам.-командира на авиобаза "Граф Игнатиево"

***

Подсъдим за търговия с влияние (престъпление по чл. 304б, ал. 1, вр. чл. 26, ал.1 и чл. 20, ал. 2 от НК).

Иван Гешев поиска имунитета на депутата от ДПС Димитър Аврамов

***

 

Последвайте канала на

Novini.bg
1628 3

Коментари 3

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.08 | 19:40

3
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062 (Копирайте връзката и я отворете в браузъра си)
Кремълският Чикатило

2022.11.08 | 19:28

2
❤️Здравейте) Казвам се Вова, на 72 години съм, но се пиша на 70) Гей секс модел 40+) Обичам да събирам руZките земи) Моля, оценете усилията ми за световен мир на ➤ kremlin.ru
генералът от разведката

2022.11.08 | 19:21

1
Преди няколко седмици Путин получава доклад от Службата за външно разузнаване (на Русия), който съдържа информация за желанието на един от лидерите на страните-участнички в срещата да плесне Владимир Путин по лицето при лична среща, като по този начин демонстрира отношението си към него като военнопрестъпник и негодник. Нещо повече, този човек казва съвсем открито в своето обкръжение, че е готов да търси лична среща с Путин на срещата на върха, дори заобикаляйки протокола. Информацията е представена на Путин като недвусмислено съответстваща на реалността, а намеренията и плановете - като потвърдени от няколко източника. Путин не е готов да рискува да бъде унижен, като получи публично шамар. Затова Путин настоява за гаранции от организаторите, че няма да се срещне дори случайно с евентуалния си преследвач. Засега няма недвусмислени гаранции и според руския президент рискът (от пътуване) не е оправдан .

Добави коментар

Водещи новини