Близо 900 са новозасадените дървета и храсти във Велико Търново през тази година

  • 07 ноември 2022 14:54

  • 189
  • 1
Близо 900 са новозасадените дървета и храсти във Велико Търново през тази година
© Уикипедия

Близо 900 са новозасадените дървета и храсти във Велико Търново, съобщиха от общинската администрация.

Около 50 хил. цветя са засадени във Велико Търново от началото на 2022 година. Обхванати са както парковете, така и широката градска среда. Близо 280 са новите дръвчета от видовете ацер, чинар, ясен, явор, кълбеста акация, кълбест ясен, каталпа и др. Дърветата ще растат както в зелените зони, така и покрай улиците в града и междужилищните пространства.

Залесяването включва и 617 броя храсти. Разнообразни и най-различни са засадените през пролетта и есента цветя - включени са и видовете, избрани от великотърновци по програмата „Моята градинка“, която се реализира за десета поредна година.

От общината предвиждат в кварталите, където наскоро бяха реализирани инфраструктурни ремонти на улици и тротоари, да бъде облагородено междублоковото пространство с хидропосев, съобщиха за БТА от отдел „Екология и опазване на околната среда“.

Изсъхват боровите гори край Велико Търново

Последвайте канала на

Десислава Станева
189 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Кремълският Чикатило

2022.11.07 | 15:30

1
❤️Здравейте) Казвам се Вова, на 72 години съм, но се пиша на 70) Гей секс модел 40+) Обичам да събирам руZките земи) Моля, оценете усилията ми за световен мир на ➤ kremlin.ru

Добави коментар

Водещи новини