Военен хеликоптер се включва в гасенето на пожара по българо-гръцката граница

  • 07 ноември 2022 13:27

  • 300
  • 0
Военен хеликоптер се включва в гасенето на пожара по българо-гръцката граница
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Общо 280 човека, сред които 32 военнослужещи, 185 горски служители и доброволци и 62 пожарникари, участват в гасенето на пожара по българо-гръцката граница. Огънят продължава да се развива на 20 километра по билото на планината. В 13:30 ч. очакваме в гасителните действия да се включи хеликоптер от Пловдив, авиобаза Крумово, заяви пред журналисти в Кирково главен комисар Николай Николов, директор на главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН), предаде БТА. 

По думите му анализите сочат, че най-сериозно е по връх Св. Илия. Сред екипите са и от "Аварийно спасяване" - Пловдив. Главен комисар Николов подчерта, че населението е в безопасност.

Миналата седмица бе доста доста динамична, дори тежка, заяви директорът на ГДПБЗН. Общо 1100 са пожарите само за седмица. По-големите бяха в Шумен, Търговище, Великотърновска област, Враца. Всички пожари в Северна България са под контрол. Остава наблюдението в община Антоново и Кубрат, Търговище, каза още Николов. И добави, че в Южна България най-сериозна е ситуацията край Кирково и в Сливен.

Пожарът на българо-гръцката граница е под контрол

В Сливенско пожарът се е разпространил на около 4 хиляди декара площ,  отвсякъде е заграден. Ситуацията там е под контрол, каза главен комисар Николов. Районът се облита  с дронове, за да бъдат установени точните параметри.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
300 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини