Спешните медици на протест, всяка линейка в България ще се движи с включени светлини и звуци

  • 07 ноември 2022 13:08

  • 406
  • 1
Спешните медици на протест, всяка линейка в България ще се движи с включени светлини и звуци
© Bulphoto/архив
Слушай новината Слушай новината

От днес до 13 ноември в 12 ч. на обяд всяка линейка на територията на България, независимо къде се намира, ще включва звуков и светлинен сигнал за 3 минути в знак на протест, за да напомнят за дългогодишно трупаните и нерешени проблеми на работещите в Спешна помощ на 240-те народни избраници, на които предстои да актуализират Бюджет 2023.

По този начин спешните медици искат да спазят законовите ограничения за стачни действия, но искат да заявят, че докато продължават да изпълняват дълга си, очакват конкретни парламентарни решения.

Заради ниската оценка на труда си медиците настояват за достойно заплащане, тъй като от 10 г. заплатите им не са актуализирани, както и средствата за издръжка на центровете, в които работят.

Надзирателите отново излизат на протест за по-високи заплати

Настояват извънредния труд да се заплаща всеки месец, да се повиши заплащането на нощния труд. Искат и категорията на труда им да бъде приравнена с тази на полицаите и пожарникарите.

Нужни са и конкретни стъпки за привличане на специалисти в системата на Спешната помощ, както и подобряване на условията на работа. В писмо до медиите спешните медици посочват, че всекидневно ще напомнят, че спешните центрове са част от националната сигурност на България, информира БНР.

Последвайте канала на

Десислава Станева
406 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.07 | 13:37

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини