Вежди Рашидов ще дари книги на Народната библиотека "Иван Вазов" в Пловдив

  • 31 октомври 2022 16:42

  • 494
  • 1
Вежди Рашидов ще дари книги на Народната библиотека "Иван Вазов" в Пловдив
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

По повод 1 ноември – Ден на народните будители, председателят на Народното събрание Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко ще връчи дарение от книги на Народната библиотека „Иван Вазов” в Пловдив. Церемонията ще започне в 12.00 часа в сградата на библиотеката на улица „Авксентий Велешки” №17, съобщиха от пресцентъра на Народното събрание.

Председателят на парламента ще дари на библиотеката книги за историята и дейността на Народното събрание, издадени от институцията. За обогатяване на фонда на едно от най-старите български книжовни хранилища издания ще бъдат предоставени и от издателство „Захарий Стоянов“. 

Учителят Тео пред novini.bg: В съвремието ни Деня на будителите е превърнат в нещо като Задушница

След края на церемонията председателят на Народното събрание Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко ще поднесе цветя пред паметника на Иван Вазов в Пловдив. Той ще посети и Регионалния археологически музей, който през тази година чества 140 години от създаването си.

Филип Епитропов
494 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
твой почитател.

2022.10.31 | 18:31

1
Браво ВЕЖДИ, БРАВО! Както винаги ти си РАЗУМЕН. Уважавам те. Обичам те.

Добави коментар

Водещи новини