Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Мицкоски идва да открие "македонски" клуб в Благоевград

  • 26 октомври 2022 14:55

  • 1145
  • 4
Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Мицкоски идва да открие "македонски" клуб в Благоевград
© Novini.bg/ Canva

Лидерът на най-голямата опозиционна партия в Северна Македония ВМРО-ДПМНЕ  - Християн Мицкоски, ще дойде за откриването тази неделя на клуб в Банско, наречен "Никола Вапцаров". Това съобщи вестник "Република". Ще има и гости от крайно лявата партия "Левица".

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 1235

"Нито съм издавал разрешение, нито пък забрана да се открива частен македонски културен клуб. Ако някой спекулира с моето име и кметската институция, това е лъжа. Това мероприятие няма нищо общо с общината и ние нямаме отношение. Една група хора са наели помещение от частно лице и са решили да си правят клуб. Общината няма да официализира това частно мероприятие. Получих покана за откриването, но няма да отида." Така кметът на Благоевград Илко Стоянов коментира скандалите около предстоящото откриване на Македонски културен клуб "Н. Вапцаров" в Благоевград в неделя.

От нерегистрираната ОМО "Илинден" - ПИРИН обявиха, че "откриването е официално позволено от кмета".

В Благоевград откриват македонски културен клуб, общината излезе с протестна декларация

Вчера стана ясно, че на мероприятието в неделя няма да присъства македонският премиер Димитър Ковачевски. Той обаче призова всеки, който има възможност, да отиде на тържеството.

Предстоящото откриване идва на фона на скандалите с посегателството върху българските културни клубове в РСМ и намерението на властите там да забранят със закон използването на "спорни" имена на исторически личности в наименованията им. Последният случай бе с новооткрития български клуб "Цар Борис III" в Охрид. певецът, запалил входа на клуба ни Иван Михайлов" в Битоля пък бе осъден само условно. 

Партията на Мицкоски прави кампания с протести срещу вписването на българите в конституцията на страната, което е условие към Скопие да стартира преговорите за присъединяване към ЕС.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1145 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2022.10.26 | 22:58

4
Е как Македонски? Да не би да е северномакедонски?
PaulaFox

2022.10.26 | 17:24

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062
Пола Абдул

2022.10.26 | 18:03

3
Ама тя с пенис ли е , и гърди ?

2022.10.26 | 17:43

2
Пенисът ми хареса

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини