Зам.-главният секретар на МВР: Отстраняването на 7 полицейски началници не е конкретно заради случая „Семерджиев“

  • 25 октомври 2022 08:43

  • 1564
  • 3
Зам.-главният секретар на МВР: Отстраняването на 7 полицейски началници не е конкретно заради случая „Семерджиев“
© БТВ

"От доста време насам се анализира дейността на Столична дирекция на вътрешните работи и резултатите не са задоволителни. Имаме доста завишен брой на противозаконно отнемане на моторни превозни средства." Това каза зам.-главеният секретар на МВР Станимир Станев в "Тази сутрин".

"В последните седмици имаме тежки пътнотранспортни произшествия и куп други неща, които не задоволяват професионалното и политическото ръководство", добави той.

Вътрешният министър разкри как Семерджиев е успял да избяга от полицаите след катастрофата

Вътрешният министър сменя почти всички полицейски началници в София след тежките катастрофи с жертви и случая „Семерджиев“. С постовете си се разделят 7 от 9 директори на районни управления в столицата, както и шефовете на областните дирекции в Пловдив и Кюстендил. Мотивът за смените - липса на контрол, за да не се стига до случаи като „Семерджиев“ и катастрофата на Околовръстния път.

Станев заяви, че седемте началници на районни управления не са отстранени конкретно заради случая „Георги Семерджиев“.

По думите му проверката е била извършена за цялостната организация на работа на въпросните началници, много е обемна и е над 600 страници. Конкретната смяна на тези седем началници е по чисто професионални критерии и не може да се нарече чистка или нещо друго, коментира Станев.

Всичко зависи от тяхното професионално отношение и бъдеща работа, каза Станев в отговор на въпрос дали отстранените ще бъдат отново шефове в полицията.

Станев обяви, че двамата служители, които не са осъществили достатъчно добър контрол при катастрофата на Околовръстното на София, са временно отстранени от длъжност до момента, в който приключи дисциплинарното проверка спрямо тях.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1564 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.25 | 11:49

3
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062
ДО НОВИНИ БГ

2022.10.25 | 09:55

2
Новини.бг=цензура=диктатура Къде отиде демокрацията???

2022.10.25 | 09:16

1
НЕ, ОТСТРАНЯВАНЕТО ИМ Е В РЕЗУЛТАТА НА ПОЛИТИЧЕСКА ЧИСТКА ОТ МИНИСТРИТЕ ОТ БСП. ТИПИЧЕН БОЛШЕВИШКИ ТЕРОРИЗЪМ.

Добави коментар

Водещи новини