До края на деня работниците от ВМЗ - Сопот ще получат заплатите си

  • 06 юли 2012 07:36

  • 512
  • 0
До края на деня работниците от ВМЗ - Сопот ще получат заплатите си
©

До края на деня работниците от вазовските машиностроителни заводи в Сопот ще получат заплатите си.

Това стана възможно след сключено споразумение между изпълнителния директор Иван Стоенчев и синдикатите в дружеството.Общият размер на задълженията към работниците възлизаше на 1 милион и 750 хиляди лева. На този етап са осигурени един милион лева. С тях ще бъдат изплатени заплатите за април, а също и оставащата част от възнагражденията за януари.

Изпълнителният директор на дружеството Иван Стоенчев увери, че парите ще бъдат по сметките на работниците до края деня, информира БНТ. Не е ясно обаче в какъв срок ще се издължат заплатите за месец май, както и авансите за юни. От синдикатите във ВМЗ заявиха, че са удоволетворени от развоя на събитията, но настояват за ясни гаранции, че плащанията вече ще са регулярни. Те смятат, че предстоящата приватизация на ВМЗ-Сопот ще оздрави финансовото състояние.

Междувременно министър Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор: обяви, че във вторник стартира процедурата за приватизация на дружеството.
 

Последвайте канала на

Десислава Станева
512 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини