„Витоша ски”: Зад протестите на еколозите прозират недостойни икономически интереси

  • 05 юли 2012 17:43

  • 2473
  • 8
„Витоша ски”: Зад протестите на еколозите прозират недостойни икономически интереси
©

По промените в Закона за горите се каза много, но ясно стана едно: еколозите не защитават екологични, а икономически интереси. Това се казва в позиция на "Витоша ски" изпратена до Novini.bg.

"Защо – защото искат да бъде намален горския фонд, от него да се изключват територии, които да се урбанизират и Витоша да се застрои, или да не се случва нищо. Това вече е неоспорим факт, който всеки трезвомислещ човек може да види", казват от дружеството.

От "Витоша ски" припомнят, че всички ангажименти по приватизационния договор са извършени, отчетени и приети по съответния законов ред. В началото на тази година самата Столична община след нарочна проверка заяви, че задълженията по договора са изпълнени стриктно.

"Подчертаваме, че спирането на лифтовете не е по наша вина и се наложи единствено заради последствията от приетия през 2011 г. закон, под диктовката на същите самообявили се „природозащитници”. Жителите и гостите на столицата не заслужават днешното абсурдно положение, за което не носим отговорност и което искаме да разрешим съвместно с държавата и общината в духа на закона и в интерес на гражданите. Като собственици, от една страна, и жители на столицата, от друга, ние сме последните, които бихме желали съоръженията на Витоша да не работят. Абсурдно е да се смята, че за нас е човешки поносимо и икономически изгодно да гледаме как вече година съоръженията не работят, а персоналът ни бездейства!", категорични са от дружеството.

"Ние сме първите, които ще направим всичко необходимо съгласно закона за правилното използване и развитие на инфраструктурата в планината, завършват позицията си от "Витоша ски"

Последвайте канала на

Novini.bg
2473 8

Коментари 8

Добави коментар
Бай Марин

2012.07.06 | 13:49

8
Всичко трябва да е прозрачно! Нищо под масата ! Искам да видя една таблица, която да показва: 1. Всички природозащитни организации 2. Имената на ръководителите и активистите им. 3. Разходите на всяка от организациите за последните 3 тодини. 4. Ясен отговор на въпроса от къде са тези пари. 5. Имотното състояние на ръководителите и активистите и промяната му за последните 3 години Като видя това, ще ви кажа трябва ли още нещо, за да кажем, че тези хора са безкористни защитници на природата или обратно - работят за чужди интереси. Ако е второто, ще блокираме Орлов Мост, ще ги довлечем там и ще им "благодарим" така, че да не си помислят друг път да ни будалкат.
mitre le

2012.07.06 | 13:48

6
Бай Марине, кой ти плати за 10 реда глупости? Сещам се за едно стихче от детството ми "Рано стана Бай Марин, гъз намаза с вазелин" и завършва с "Трети носи вазели, за гъза на Бай Марин". Не съм еколог, но съм екоактивист, не ми плащат за да ходя по горите, аз плащам, там от където съм минал и с куче не може да ме проследят, защото не съм свиня. Да си жив и здрав и в бетона щастието да откриеш!

2012.07.06 | 13:48

4
Бай Марине , ЯЖ ЛАЙНА.
Екоактивист 1/2

2012.07.06 | 13:48

3
Преди да ги познавам и аз мислех, че са безкористни хора, чисти защитници на природата, но се разочаровах окончателно, завинаги. Двойни стандарти, интриги и лични интереси са зъбните колела задвижващи тяхната машина. За компетентност не може и дума да става, подават на медиите само това, което угодно с положителен ефект, а всичките си други провали държат в тайна и спестяват на обществото. Парите им идват от държавата половината, а другата ОГРОМНА част са от чужбина, без данъци, без каквито и да е проблеми с финанси преминава техният живот. Всичко като в италианската мафия, но без насилието. Поздрави и успех на наивниците, които им симпатизират и предоставят доброволният си труд, правите живота им по-лек. :)
Skior

2012.07.06 | 11:28

1
Има регистър на правосъдното министерство, където тия работи ги пише

2012.07.06 | 13:49

7
По-големи педали не съм срещал
123

2012.07.06 | 13:48

5
Ако според вас , нормални хора , цековистите мутрафонели можеха да докажат и едно от твърденията не биха ли го направили ? Биха и още как . Само че се осраха до шия .
Skior

2012.07.06 | 11:29

2
"Витоша ски" иска да сече гора за нови писти и лифтове, обаче на хартия това щеше да се води гори и държавата да им я даде за сеч при облекчени условия. И всичко това - в природен парк Витоша, който ужким трябва да опазва природата...

Добави коментар

Водещи новини