В Червен бряг започна ремонт на възлов булевард

  • 17 октомври 2022 16:43

  • 332
  • 1
В Червен бряг започна ремонт на възлов булевард
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

В Червен бряг започна ремонт на булевард "Европа". Това е изключително натоварен пътен участък, по който ежедневно до работните си места се придвижват близо хиляда души, тъй като в района са разположени големи фирми. Има и интензивен трафик на тежки камиони, каза за БТА кметът на община Червен бряг д-р Цветан Костадинов.

Проведени са работни срещи с участието на различни институции, за да се организира движението в месеците на строителните дейности. 

Ремонтът на бул. "Европа" е етап от реконструкцията на обходния път, за който червенобрежани настояват от години. Средствата за проекта са осигурени в края на 2020 год. Министерският съвет отпусна тогава 4 800 000 лева на общинската управа. Забавянето в изпълнението на ремонта кметът обясни с процеса на проектиране, тъй като в този участък често стават наводнения при обилни валежи и е било нужно да се предвидят варианти за поемане на повърхностните води. Оттам преминават и подземни инфраструктурни съоръжения. Спънки са се появили и при провеждане на обществената поръчка, по която са се явили много кандидати и е имало обжалвания.

Мобилен полицейски екип ще посети селища в община Червен бряг през август

Уверението на изпълнителя е, че до края на сезона ще се извърши по-голямата част от строителните дейности, въпреки че крайният срок е до пролетта.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
332 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.17 | 22:02

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини