КЗП започва проверки на пелети, дърва за огрев и въглища

  • 12 октомври 2022 18:26

  • 1573
  • 2
КЗП започва проверки на пелети, дърва за огрев и въглища
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Във връзка с защита на икономическите интереси на потребителите, от тази седмица Комисията за защита на потребителите (КЗП) започва контролна дейност на предлаганите за продажба стоки – дърва за огрев, дървесни пелети и въглища в търговски обекти с териториален обхват в цялата страна по спазване изискванията на Закона за защита на потребителите /ЗЗП/. 

Това съобщиха от пресцентъра на КЗП. Обхватът на проверките ще бъде по отношение на:

- Общо задължение за предоставяне на информация (основни характеристики на стоките, данни за търговеца, крайна цена, когато е приложимо условия за доставка/плащане и др., етикетиране, обозначаване на цените и допълнителни услуги, ценоразпис, издаване на документ за покупка и т.н.). 

Ще има ли достатъчно дърва за огрев и на каква цена?

В хода на извършваните проверки на предлаганите за продажба дървесни пелети, е необходимо да се установи наличието на информация за съответствието на продукта с относимите стандарти за пепел и калоричност. В случай, че е налице такава информация, ще се изискват документи, удостоверяващи изпитване по съответните стандарти. В случай, че не е налице информация за съответствието на продукта с относимите стандарти, ще се вземат проби за изпитване в акредитирана лаборатория.

Проверките ще продължат до средата месец ноември.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1573 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
starshinata58

2022.10.12 | 21:19

2
къде е жалката нинова,нали дървата щяха да бъдат по 80 лв.Сега са по 180.Още ли ще говориш,че си направила нещо за народа.Защо медиите мълчат и не я питат.КАКВА Е ТАРИФАТА В ТАКИВА СЛУЧАИ.
PaulaFox

2022.10.12 | 18:46

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини