Кметът на Перник с коментар за протеста на двама работници на перваз в Перник

  • 11 октомври 2022 09:01

  • 858
  • 1
Кметът на Перник с коментар за протеста на двама работници на перваз в Перник
© БТВ

Вчера сутринта двама работници излязоха на перваза на шестия етаж на жилищна сграда в Перник. Те протестират срещу неизплатените си възнаграждения. Мъжете са турски граждани, наети от кърджалийска фирма. След серия разговори с психолози и с представители на институции, около 19:30 ч. те слизат от сградата. 

В продължение на часове пред жилищната сграда стоят полиция, пожарна, линейка и представители на различни институции. На място е и кметът на Перник. Той самият се качва при работниците, за да преговаря с тях.

Щастлива развръзка на кризата с работниците, заплашващи да скочат от блок в Перник

„Един от турските граждани като разбра, че съм тук помоли заедно с психолозите да се кача горе, чисто човешки разговор. Над час. Той разказа за всичките тегоби, които е преживял последните месеци в България, за липсата на отношение от страна на този работодател, който по техните думи ги е подлъгал, държал се е арогантно с тях, отказвал е да бъде коректен“, казва казва Станислав ВладимировСтанислав ВладимировСтанислав Владимиров е роден на 30 декември 1978 г. в София. Завършил е средното си образование в, кмет на Перник. 

Двамата работници са наети от кърджалийска фирма за изпълнението на няколко обекти в България. По думите им те не са получили възнагражденията си за няколко месеца. От фирмата действително признават за неизпълнени ангажименти към работниците. 

„Когато въпросният господин дойде в Перник, изтегли част от възнагражденията и преговорите продължиха. Наложи се доста обстойно да се обяснява, че всички институции са се заели със случая. Вече към 19:30 ч. самите работници пожелаха доброволно да слязат от жилищната сграда“, допълва още кметът. 

Направени за прегледи на двамата работници. 

„Единият беше в недобро състояние по думите на лекарите. Надявам се всичко да се е развило добре вечерта. Доколкото знам вечерта в полицията са им дадени част от възнагражденията, за които те претендират. Въпросът на разследване е да се установи точната сума, която някъде по веригата фирмите, които участват в този процес, дължат. Аз имам уверението от страна на всички институции в Перник, че в много кратки срокове ще има развитие по този случай“, казва Станислав ВладимировСтанислав ВладимировСтанислав Владимиров е роден на 30 декември 1978 г. в София. Завършил е средното си образование в

По случая е образувано досъдебно производство. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
858 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.11 | 14:56

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини