РЗИ-Стара Загора: Вече няма отклонения в качеството на питейната вода

  • 06 октомври 2022 11:48

  • 281
  • 1
РЗИ-Стара Загора: Вече няма отклонения в качеството на питейната вода
© Pixabay

Във връзка с подадени множество сигнали през септември служители на РЗИ – Стара Загора взеха проби от 11 пункта в града, разположени в различни зони за водоснабдяване в периода 26.09 – 30.09.2022.

В три от пунктовете резултатите от направения анализ показаха отклонения от изискванията за качеството на водата по микробиологични показатели. За предприемане на незабавни мерки са издадени две предписания до „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД - Стара Загора.

В условията на извършване на строително-ремонтни дейности по водоснабдителната мрежа на територията на Стара Загора, Регионална здравна инспекция изиска от „ВиК“ ЕООД - Стара Загора информация, относно предприетите конкретни действия по отношение на качеството на водата, предназначена за питейно-битови цели.

В отговор от ВиК са уверили, че се спазват всички мерки, както от страна на държавното водоснабдително дружество, така и от фирмите изпълнители на строителните дейности, пояснява БНТ.

В периода 03.10 – 04.10.2022 г. РЗИ - Стара Загора извърши повторен мониторинг за проследяване на качеството на водата. Към настоящия момент отклонения не са констатирани.

Във връзка със създалата се обстановка, относно извършване на строително-ремонтни дейности по водоснабдителната мрежа в гр. Стара Загора, РЗИ ще продължи да осъществява засилен контрол на качеството на водата, предназначена за питейно битови цели в областта.

Последвайте канала на

Десислава Станева
281 1

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.06 | 14:32

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини