В последния момент: Заменят членове от СИК в Смолянско в първите часове на изборния ден

  • 02 октомври 2022 08:22

  • 382
  • 1
В последния момент: Заменят членове от СИК в Смолянско в първите часове на изборния ден
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

 

И в първите часове на изборния ден продължават замените на отделни членове на секционни комисии в област Смолян, информира председателят на Районната избирателна комисия (РИК) в Смолян Росица Чакърова.

Част от промените се отнасят за случаи на неявили се по различни причини членове на Секционни избирателни комисии (СИК).

Избирателите в 22-ри Многомандатен избирателен район (МИР) в Смолян гласуват днес в 272 избирателни секции, от които пет са подвижни за хора с увреждания и пет - в лечебни заведения.

Общо 97 921 са гласоподавателите в областта, според актуализираните предварителни избирателни списъци. По време на предизборната кампания почти всички СИК в областта претърпяха промени в състава след предложения, внасяни от партийните централи, според данни на РИК.

Машина за гласуване се счупи във Варна

Подвижните секции за гласуване на хора с увреждания са  в общините Рудозем, Мадан, Доспат и Борино. Секции в лечебни заведения има в Смолян, Девин, Мадан и Баните.

Вотът в областта е за излъчване на четирима народни представители, а гласоподавателите избират измежду 120 регистрирани кандидати в 28 листи на партии и коалиции.

Цветелина Кирилова
382 1

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.02 | 11:39

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини