Мобилизират нови доброволци да гасят пожара на Витоша

  • 04 юли 2012 07:30

  • 607
  • 0
Мобилизират нови доброволци да гасят пожара на Витоша
©

Огънят, който не стихна цяла нощ, е засегнал близо 150 декара гора в резервата „Бистришко бранище". Днес отново ще се набират доброволци. Преди да се включат в операцията те ще трябва да преминат задължителен инструктаж в Кризисния щаб.

Пожарът бушува в непроходим терен, затова задачата на спасителните екипи е изключително трудна. След като вчера стана ясно, че не е необходима международна подкрепа от Израел, три хеликоптера, ще продължат да атакуват пламъците от въздуха. И днес ще се изграждат защитни просеки, за да се ограничи разпространението на огъня до билото на планината, където има млада гора. До момента гори предимно суха и мъртва горска растителност.

Дори пожарът да бъде потушен, огнището ще продължи да тлее поне още няколко дни, обясниха пожарникарите. Главен комисар Николай Николов изказа в ефира на БНТ своите благодарности към всички, които са се включили в потушаването на огнената стихия. Той отново припомни, че е теренът е изключително труден и заяви, че всички пожарникари се възхищават на хората, които са се включили в гасенето на пожара на Витоша.

Последвайте канала на

Novini.bg
607 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини