Путлер говори за „уважение“ от Европа, но има предвид страх. Няма да получи нито едното, нито другото

  • 28 септември 2022 15:27

  • 3227
  • 0
Путлер говори за „уважение“ от Европа, но има предвид страх. Няма да получи нито едното, нито другото
© Getty Images

На среща с другия клоун – Лукашенко – Путлер се изказал назидателно, че искал Европа да се отнася към тях „с уважение“. 

И по-точно:

Лукашенко: „Заедно с Русия, която има всичко, от каквото се нуждаят? А пък те (европейските страни) могат да ни дадат технологии и други неща. Какво повече е нужно?

Путлер: „Да се отнасят с уважение към нас“.

Ето и подробностите ↓

Путин каза какво чака от Запада на изненадваща среща с Лукашенко

Малкият путин не знае какво точно означава уважение. Когато говори за „уважение“, той всъщност има предвид „страх“. Уважението е непознато за него. Той не уважава никого и нищо, а и не може да направи нищо, с което да събуди уважение към себе си. И понеже диктаторът от кремъл вижда: Русия = путин, той винаги говори за себе си, когато говори за Русия. Той смята ресурсите за свои, ракетите за свои, армията за своя, хората за своя собственост (не мисля, че това има нужда от обяснение, а и беше очевидно много преди мобилизацията и смешните референдуми).

Когато казва: „Да се отнасят с уважение към нас“, има предвид да се отнасят с уважение към него. 

Но, както вече казах, той не разбира значението на думата „уважение“. Той иска страх.

Уважение получаваш, когато постигнеш нещо, когато вземеш една страна и я издигнеш от прахта, а не когато вземеш най-голямата страна, най-богата на природни ресурси, минерали, скъпоценни камъни и злато, и я превърнеш в посмешище, невидяло канализация, недокоснало съвременна техника, каращо Лада по пътища без асфалт. Това население може да се страхува от теб, защото го биеш и убиваш. Но да те уважава… никога. И така поколения вече растат там с убеждението и възпитанието, че уважението е всъщност да се страхуват от теб. Така се възпитават орки. 

Същото важи и за международната сцена. Могат да се страхуват от теб, могат да се присламчват заради рублите, които им тъпчеш гърлата, но да те уважават…? За какво? За умиращите алкохолици, за извращенията в армията ти, за корупцията, за олигарсите на фона на абсолютната бедност по регионите? За какво? Малките могат да се страхуват от теб, големите да те заобикалят, а алчните да ти се подмазват. 

Но тук никъде не присъства уважението. 

И понеже малкият путин осъзнава това, дълбоко вътре в себе си го осъзнава, чувства го, той иска да избие всичките комплекси, които вървят в комплект с дребната душа. И затова иска да се страхуват от него. В главата му това е равносилно на уважение. Та, говорейки за „уважение към нас“, той има предвид „страх от мен“.

Но няма да получи нито уважение, нито пък страх. Никой вече не се страхува от него, с изключение на собствените му мужици, които масово се опитват да избягат от руския „рай“. 

Една малка скоба тук: От Украйна излязоха жените и децата, мъжете отидоха да защитават родината си. От Русия излязоха мъжете, зарязвайки жените и децата си в родината. Бягат от мобилизацията. Чакат по-добри времена, че да се върнат при семействата си. 261 хиляди бяха избягалите до онзи ден (26 септември). Появи се статистика, че това означава: средно по над 40 човека в минута. В минута!

Ето колко мъже са напуснали Русия след обявяването на частична мобилизация до момента

А и това са данни на ФСБ, тоест: най-вероятно са силно занижени с пропагандна цел. 

Това е исторически абсурд (поредният, роден от кремъл през годините) – бежанска вълна откъм страната агресор, от страната, която напада и окупира…

Затваряме скобата. 

Малкият путин няма да получи уважение, това е повече от ясно. Но вече и на страх не може да се надява (освен откъм собствените си граждани). Доказа, че е нула, че е бункерен страхливец, че е подлец и лъжец и думата му не струва и пет копейки; доказа, че армията му е кръгла недохранена нула, обрана и оглозгана от корупция, че генералите му са най-обикновени дегенерати, окрали парите отвсякъде, дегенерати с вили и лимузини, скъпи любовници и къщи в Западна Европа, лъгали и отклонявали средствата от уж великата армия, която – заради техните кражби – се оказа по долни гащи, въоръжена със старовремски пушки, спихнати китайски гуми на бетеерите и ръждясали танкове от времето на Студената война. А заради санкциите не може и да се надява на производство на съвременни оръжия. 

Така става, когато една богата държава се управлява от клика най-обикновени криминални престъпници, наркодилъри и мошеници на дребно, пипнали властта и удавили в кръв и извращения цял един народ за поколения. 

В същото време руският патриарх пък се изявява като лидер на Ал Кайда и обещава, че „Смъртта на бойното поле във войната между Русия и Украйна е саможертва, която ще измие всички човешки грехове“.

„…и сме уверени, че тази жертва измива всички грехове, които човек е извършил“.

????

Ей на толкова е да обещае и 72 девственици в рая за джихадистите на путин. 

Руският патриарх: На загиналите във войната ще бъдат измити всички грехове

 

Последвайте канала на

Александър Томов
3227 0

Водещи новини