Заради мигрантите: Частично бедствено положение и в областите Бургас, Хасково и Ямбол

  • 23 септември 2022 13:01

  • 810
  • 1
Заради мигрантите: Частично бедствено положение и в областите Бургас, Хасково и Ямбол
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

В части на трите области Бургас, Хасково и Ямбол е обявено бедствено положение заради миграционния натиск. Целта е да се избегнат процедури, за да може спешно да започне ремонтът по горските пътища, някои от тях са трудно проходими и разрушени, каза в Малко Търново служебният вицепремиер по обществения ред и сигурност и служебен министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, съобщава БТА.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 678

Горските пътища в района на Странджа, които са трудно проходими, ще бъдат ремонтирани в много бърз порядък. За да се ускори този процес, е обявено частично бедствено положение на територията на граничните общини, обясни министърът.

По думите му до две седмици трябва да започнат рехабилитацията и ремонтните дейности по пътищата в района на границата.

Вчера с областните управители на Бургас, Хасково и Ямбол обсъдихме правната рамка, за да започнат по-бързо ремонтите на горските пътища в пограничните райони. Ще бъдат създадени съвместни патрули между горски служители и служители на горска полиция, които ще помагат в борбата с незаконната миграция и от друга страна – срещу незаконната сеч, каза Демерджиев.

Целим също да установим, дали има нарушения при извършената сеч в Странджа. Ще се установява дали са спазени всички нормативни изисквания и дали има данни за отклонения в предписанията в тази насока, добави той.

Частично бедствено положение в Свиленград и Тополовград заради мигрантите

Министърът на вътрешните работи каза още, че ще се засилят и мерките по вода във връзка с вчерашния случай със заловени 38 мигранти в плавателен съд в района на нос „Шабла“. 

Служебният министър на земеделието Явор Гечев коментира, че в района под връх Богдан са установени редица несъответствия, касаещи непочистени пътища, неправилно съхранение на дървесина и други. „Има нарушения в цялата държава“, посочи Гечев. И уточни, че има съставени десетки актове за допуснати административни нарушения в района на Средна гора.

Цветелина Кирилова
810 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Сириец

2022.09.23 | 13:32

1
Съжаляваме, ама Путин бомби Сириа секи ден и ние додахме у Бугариа.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини