Снабдяването с дърва в Монтанско върви нормално, заяви областният управител

  • 23 септември 2022 09:30

  • 184
  • 0
Снабдяването с дърва в Монтанско върви нормално, заяви областният управител
© Novini.bg/ Canva

Областният управител на Монтана Валери Димитров заяви, че осигуряването на дърва за огрев в региона върви нормално и до настъпването на зимата възрастните и социално слабите хора във всички селища ще бъдат снабдени.

Изявлението бе направено след среща в областната управа в Монтана на областните управители на Монтана, Враца и Видин с представители на държавните лесничейства и горски стопанства и службите за социално подпомагане.

Зам.-директорът на северозападното държавно горско предприятие инж. Атанас Златков съобщи, че от плануваните 41 хиляди пространствени кубически метра дървесина към момента са добити и реализирани 32 хиляди, а очакванията са до края на годината количествата да са над 50 хиляди кубика. Всяка седмица предприятието планира допълнителни количества. Според ценоразписите, по които закупува дървесината от стопанствата, цената е между 30-35 лева за кубик.

Министър Гечев: Всички донесени от водата дърва в Карловско остават за хората

Областните управители призоваха горските стопанства и предприятия за по-експедитивни доставки на дърва, особено за възрастни хора и социално слаби жители на региона.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
184 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини