Министър Демерджиев взе участие в Регионална министерска конференция по въпросите на миграцията

  • 20 септември 2022 20:32

  • 986
  • 2
Министър Демерджиев взе участие в Регионална министерска конференция по въпросите на миграцията
© МВР
Слушай новината Слушай новината

Заместник министър-председателят по обществен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван ДемерджиевИван ДемерджиевИван Демерджиев е адвокат с над 20 години опит.   Роден е през 1975 г. в Пловдив. През 2001 г. и заместник-министър Венцислав Катинов взеха участие в Регионална министерска конференция по въпросите на миграцията в Сараево, Босна и Херцеговина, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Целта на формата бе да бъде засилено и задълбочено сътрудничеството между държавите членки на ЕС и страните от Западните Балкани за по-ефективно решаване на въпросите, свързани с управлението на миграцията и граничната сигурност, политиките на връщане и реадмисия, както и противодействието на трафика на хора и контрабандата на мигранти. В рамките на конференцията министър Демерджиев проведе двустранни срещи със Сюлейман Сойлу, министър на вътрешните работи на Турция, Карин Келер-Сутер, председател на Федералния департамент за полиция и правосъдие на Конфедерация Швейцария, както и с министъра на сигурността на Босна и Херцеговина Селмо Цикотич. 

Вътрешният министър с подробности за проверките в "Булгаргаз" и МЕ, обяви, че 10 полицая подпомагат нелегалния трафик

Разговорът с турския министър на вътрешните работи премина в дух на открит и конструктивен диалог. Двете страни дадоха  висока оценка на редовния политически диалог, отличното сътрудничество в областта на вътрешните работи и изразиха готовност за прагматично и резултатно взаимодействие по всички въпроси от взаимен интерес, в т.ч. охраната на общата граница и още по-ефективното управление на миграционните процеси. Беше постигната договореност за продължаване на двустранния диалог в рамките на механизъм на сътрудничество на ниво заместник-министри на вътрешните работи.

Акцент в разговора на министър Демерджиев с председателя на Федералния департамент за полиция и правосъдие на Конфедерация Швейцария, бе доброто сътрудничество между България и Швейцария в областта на вътрешните работи и възможностите за неговото развитие и задълбочаване. Министър Демерджиев представи напредъка на България в подготовката за присъединяване към Шенген и изрази увереност, че Швейцария ще продължи да подкрепя усилията на България в тази област. 

В рамките на двустранната среща с домакина на конференцията в лицето на министъра на сигурността на Босна и Херцеговина Селмо Цикотич, бе дадена висока оценка на ангажираността на Босна и Херцеговина по теми като граничната сигурност и борбата с нелегалната миграция и изрази готовността на МВР да подкрепи усилията на страната за справяне с актуалните миграционни предизвикателства чрез споделяне на професионален опит и експертиза.

В изказването си по време на конференцията заместник-министър Венцислав Катинов подчерта необходимостта от търсене на всеобхватни решения на общите миграционни предизвикателства, както и по-добра координация и планиране на съвместни действия от страна на държавите в региона. Заяви, че България, и в частност Министерство на вътрешните работи, е силно ангажирано и осъществява интензивно взаимодействие с всички европейски и международни партньори в областта на управлението на миграцията. Посочи също така ключовото значение на превенцията на нелегалната миграция и доброто сътрудничество с държавите на транзит и произход.

Филип Епитропов
986 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
PaulaFox

2022.09.20 | 23:01

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062
???

2022.09.20 | 22:32

1
На какво отгоре се хилиш като пача бе, Демерджията?! на това ли, че си измамник и лъжец, коварен и мръсен запъртък от Гълъбарника на червеното и в червата ЗаКаПеЧе - признат и у нас, и по света като лакей на кремълския масов убиец и злодей?! Че нали щеше да водиш борба срещу купуването на гласове, срещу герберастката престъпна шайка и ортаците й от деПеСе-то на Карадайрето?! Забрави ли бе, Демерджията?! Или коварният селски хитрец от Славяноов умишлено събра в позорната ви сбирщина, маскирана като "служебно правителство" само нищожества като теб и като него- кремълски слуги и подлоги?!

Добави коментар

Водещи новини