Мащабна полицейска акция в Новозагорско

  • 20 септември 2022 13:55

  • 493
  • 1
Мащабна полицейска акция в Новозагорско
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

 

Мащабна акция се провежда в Новозагорско, съобщиха от полицията.

Акцията е комплексна, насочена срещу наркоразпространението, нерегламентираната продажба на акцизни стоки, както и срещу престъпления против политическите права на гражданите.

Операцията се провежда в квартал „Шести” в Нова Загора и в няколко населени места на общината. Участват сили на Икономическа и Криминална полиция, Зонално жандармерийско управление-Бургас, служители на Районно управление-Нова Загора и НАП. 

Това е третата операция от този тип от началото на месеца. В предходните акции са участвали екипи на Областната дирекция по безопасност на храните. Проверяват се магазини, офиси, заложни къщи, частни адреси. Извършва се контрол на хора от криминалния контингент.

Обект на проверка са съмнения за купуване на гласове, за което са съставени протоколи са предупреждение и са образувани преписки, работата по които тече в момента. 

Задържани са четирима мъже - трима за притежание на наркотични вещества и един за шофиране с поставени регистрационни таели, издадени за друго превозно средство. 

"Икономическа полиция" и служители на НАП са извършват проверки в търговски обекти в Нова Загора и село Съдиево. Проверяват са за нерегламентирана продажба на акцизни стоки. Установена е нерегламентирана продажба на стоки, обект на авторско право, за което е образувано едно досъдебно производство.

Спецакция на полицията в цялата Пазарджишка област

Проверяват са документи и тетрадки за продажба на стоки на вересия. Екипи на Зонално жандармерийско управление-Бургас подпомагат работата на полицейските екипи на Районно управление-Нова Загора при установяване на нарушения по Закона за движение по пътищата. 

Цветелина Кирилова
493 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.09.20 | 16:38

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини