Предстои кампания по преброяване на бездомните кучета в Сливенско

  • 20 септември 2022 11:14

  • 303
  • 0
Предстои кампания по преброяване на бездомните кучета в Сливенско
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Община Сливен организира кампания по преброяване на безстопанствените кучета на територията на града и населените места, съобщиха от Общината.

Инициативата е в изпълнение на чл. 3, ал. 1 от Наредба №4 от 1 февруари 2021 г., за прилагане на Националната програма за овладяване популацията на безстопанствените кучета на територията на България и за процедурите по нейното изпълнение, механизма на финансиране и отчетност.

Преброяването ще се извърши по утвърдена методика в рамките на месеците октомври-ноември, като ще се отчита всяко куче, намиращо се на обществено място без видимо присъствие на собственик, приблизителната му възраст, пол, видимо здравословно състояние и наличие или липса на маркировка за извършена кастрация.

Колоездач осъди Столична община заради бездомни кучета

За преброяването ще се сформират няколко екипа от представители на община Сливен, кметове и кметски наместници на населените места.

В екипите могат да участват доброволно и представители на организации за защита на животните или други физически и юридически лица, с опит в областта на статистиката или ветеринарната медицина.

Срокът за подаване на документи на заинтересованите лица е дo 28 септември в отдел „Екология” в Общината. Необходимите документи са - заявление за участие в свободен текст и копие на документ за самоличност.

Телефон за допълнителна информация: 044/ 611-262.

Калина Христова
303 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини