Ивелин Попов влезе в отбора на звездите, подкрепили инициатива „Избери живота“

  • 18 септември 2022 10:54

  • 216
  • 0
Ивелин Попов влезе в отбора на звездите, подкрепили инициатива „Избери живота“
©

Един от най-популярните български футболисти Ивелин Попов влезе в отбора на звездите, които застанаха зад инициативата „Избери живота“ #СприНавреме.

Тя стартира на Международния ден на младежта -12 август и е провокирана от зачестилите инциденти на пътя, много от които с фатален край. Инициативата е насочена и срещу злоупотребата с алкохол и наркотични вещества. Кампанията е надпартийна и цели да ангажира възможно най-много обществено внимание и гражданска подкрепа.

Точно месец след официалното обявяване на кампанията към нея се присъединиха звездите на българския футбол Димитър Бербатов, Стилиян Петров и Христо Йовов. Те подкрепиха „Избери Живота“, позирайки с тениска с логото на инициативата.

Легендата Станимир Стоилов – Мъри също стана посланик на „Избери живота“, призовавайки за повече внимание на пътя.

Момчетата от юношеския национален отбор на България до 17 г. и 19 години излязоха на терена с тениски на инициативата и записаха индивидуални послания, с които отправиха своя призив: Избери живота!

Отборите на Ботев (Враца) и Спартак (Варна), както и популярни спортни звезди от Враца и региона също подкрепиха кампанията „Избери живота”. Техния пример последваха футболистите от Марек и Пирин (ГД).Първи посланици на кампанията, призоваваща за край на агресията на пътя, станаха големи звезди на българския спорт като Божидар Темелков, Ивайло Иванов, Йордан Минчев, Теодор Салпаров, Владо Стоянов, Христо Христов, Мадлен Радуканова, Ренета Камберова и Станимира Петрова. Те подкрепиха инициaтивата „Избери живота!“ #СприНавреме като отправиха своите послания към младите хора в общо видео.

Радина Лазарова
216 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини