Водещите новини! Ивайло Мирчев: „Лукойл“ е поел контрола над българския интерес. Повечето в масовия гроб в Изюм са били цивилни (и още…)

  • 16 септември 2022 18:49

  • 1599
  • 2
Водещите новини! Ивайло Мирчев: „Лукойл“ е поел контрола над българския интерес. Повечето в масовия гроб в Изюм са били цивилни (и още…)
© Getty Images/Novini.bg

***

*** Водещите вечерни новини на 16 септември ***

 

„Германия пое контрола над руските рафинерии на територията ѝ, за да защити гражданите си. У нас е обратното – руската рафинерия е поела контрола над решенията, които уж трябва да се взимат в интерес на България“. 

Това написа кандидатът за народен представител от „Демократична България“ Ивайло Мирчев.

Освен поемане на контрол над рафинерията, “Демократична България” предлага да бъде сменена и “калинката”, която държи "златната акция" на българската държава, тъй като вместо да следи за българския интерес, представителят ни в “Лукойл” обслужва руския.

Нито едно от тези предложения на „Демократична България” не бяха приети. Днес Германия направи с руските рафинерии това, което ние месеци наред предлагахме. Германия защити гражданите си, България - не. Значи в Германия може, а у нас - не?”, коментира Мирчев, който е водач на листите на „Демократична България” в Бургас и Разград.

Ивайло Мирчев: Германия пое контрола над руските рафинерии, у нас “Лукойл” е поел контрола над българския интерес

***

Енергиен експерт: Руските реактори за "Белене" са паметници на глупостта и алчността

***

Украйна твърди, че има доказателства за масов гроб в североизточния град Изюм, който наскоро беше освободен от руска окупация. Според местните власти там са погребани 450 тела, повечето от които цивилни.

Междувременно украинският президент съобщи, че са си върнали почти цялата Харковска област. Подкрепяни от руските сили сепаратисти твърдят, че украинските военни са обстрелвали правителствени сгради в град Херсон.

Повечето от телата в масовия гроб на 450 души в Изюм били на цивилни

***

Главният прокурор на т.нар. Луганска народна република (ЛНР) Сергей Горенко и заместничката му Катерина Стегленко са загинали при взрив в сградата на Главната прокуратура. 

Това съобщава ТАСС, позовавайки се на съобщение от ръководителя на т.нар. ЛНР Леонид Пасечник.

Взривиха главния прокурор на Луганската народна република

***

Столичният градски транспорт ще бъде безплатен за украинските бежанци до края на войната. Това решиха общинските съветници днес.

След началото на инвазията в Украйна, СОС реши да направи безплатен градския транспорт за бежанците в срок от три месеца. По-късно той беше удължен на четири и предстои да изтече през октомври.

До края на военните действия е новият срок на решението. То бе прието с 31 гласа "за". Трима съветници се обявиха против, други девет гласуваха "въздържал се".

Безплатен столичен градски транспорт за украинските бежанци до края на войната

***

Северна Македония: Има руско влияние върху политиката ни

***

„Това, което аз мога да обещая: господин Борисов видя килията за 24 часа, живот и здраве, когато продължим да управляваме, ще си довършим работата“. 

Това заяви от Сандански съпредседателят на „Продължаваме промяната” Асен Василев.

„Надяваме се повдигнатите обвинения най-накрая да бъдат разследвани и да стигнат до съд. Чуваме, че съдът не се е произнесъл. Съдът няма как да се произнесе, ако нещо не е разследвано напълно и не е влязло в съд. ГЕРБ обичат да се хвалят, че всичко било незаконно.

Асен Василев обеща, че Борисов ще види килията за повече от 24 часа

***

Назначеният от предишното правителство шеф на болницата е уволнен от служебния кабинет

Здравният министър уволни шефа на една от най-големите болници у нас

***

Американският актьор Джон Малкович ще пристигне в София, за да играе на сцената на Народния театър в постановката "В самотата на памуковите полета" на Бернар-Мари Колтес под режисурата на Тимофей Кулябин. Това каза пред БНР новият директор на Народния театър "Иван Вазов" Васил Василев.

Първото, което е направил е да даде мотивация на актьорския състав на театъра, а също и да създаде нова структура. Главен режисьор вече е Александър Морфов, който ще работи с Явор Гърдев и Диана Добрева. Към новия състав е привлечен и писателят Захари Карабашлиев. Интересни срещи се случват всеки четвъртък в театъра, на които се обсъжда драматургичната линия, казва Василев.

Джон Малкович ще играе в Народния театър

***

 

Последвайте канала на

Novini.bg
1599 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.09.17 | 17:13

2
Тези, които се договориха с Лукоил е вашето правителство.Ти ли не си се събудил или си мислиш, че ние спим?Първата ви среща е била именно с Лукоил. Не следиш пресата?
абе

2022.09.16 | 19:21

1
докога ще го промотирате това говедо? А дано след изборите спрете да ни занимавате с него. Заложили сте на куцо магаре.

Добави коментар

Водещи новини