Още машини трябват за разчистването в наводнените карловски села

  • 14 септември 2022 13:02

  • 231
  • 0
Още машини трябват за разчистването в наводнените карловски села
©

И днес продължава дезинфекцията в  домовете и дворовете на пострадалите от наводнението в Богдан, Каравелово и Слатина. Водата в цялата община Карлово все още е негодна за пиене и готвене, в селата непрекъснато се доставя минерална вода.

Близо 120 машини от различен калибър работят за отстраняване на щетите, но остава необходимостта от допълнителна механизация. Затова и от Кризисния щаб призовават собственици на тежка, средна и малогабаритна техника да помогнат, ако имат възможност.

Гълъб Донев: До 3 седмици ще бъде възстановена инфраструктурата в наводнените села

Вече са направени графиците, по които карловската фирма "Магистрали" ще извозва учениците до града и утрешният първи учебен ден ще започне нормално, заяви зам.-кметът на Карлово Антон Минев.

Във всяко от 4-те училища, посещавано от децата от трите засегнати от наводненията села ще ги посрещнат с училищни комплекти, информира БНР.

"Всичките тези материали, които са необходими – тетрадки, химикали и всякакви други пособия, раници и т.н. се предоставят на приемните училища и на първия учебен ден те ще им бъдат раздадени. На някои вече са раздадени от фирми, които, частично, са проявили такова желание. Но на всички организирано ще бъде утре – първия учебен ден, в съответното приемно училище", каза Антон Минев.

От днес със заповед на кмета на общината Емил Кабаиванов се променя редът за предоставяне на храна на пострадалите. Тя ще се раздава за 3 дни напред, като това ще става по списък в кметствата на селата Богдан, Каравелово и Слатина. Изключение ще се прави  за възрастни или трудно подвижни хора,  на които ще се доставя по домовете.

Последвайте канала на

Десислава Станева
231 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини