Водещите новини! Противоепидемични мерки в училищата от 15 септември. Петков: ГЕРБ да пенсионират Борисов, никой вече не му вярва (и още…)

  • 09 септември 2022 19:07

  • 1031
  • 2
Водещите новини! Противоепидемични мерки в училищата от 15 септември. Петков: ГЕРБ да пенсионират Борисов, никой вече не му вярва (и още…)
© Getty Images/Булфото/Novini.bg

***

*** Водещите вечерни новини на 9 септември ***

 

Считано от четвъртък, 15 септември, в детските ясли и градини при възможност работата с деца трябва да се организира в една и съща група и с един и същи персонал. 

Работата на психолозите, логопедите и ресурсните учители в детските градини се организира индивидуално или в малки групи. 

При възможност сутрешният прием на децата трябва да се осъществява през всички възможни входове на детската градина/ясла, по предварително изготвен график, с цел недопускане смесването на деца от различни групи.

Ето какви противоепидемични мерки ще действат в училищата от 15 септември

***

„С голямо удоволствие бих дебатирал с Делян Добрев. Това ще стане, ако от ГЕРБ пенсионират Бойко Борисов и номинират Делян Добрев за кандидат-премиер. 

Ако от ГЕРБ пенсионират Борисов, аз и Асен Василев сме готови да дебатираме с всеки един от ГЕРБ. 

Никой не вярва на Борисов за думите му, че ще свали горивото с левче. И българският съд е отсъдил, че Борисов е лъжец. Хората го знаят това“.

ГЕРБ не спират да повтарят една и съща опорка за газа. Истината е, че всеки божи ден ние изпращахме нашето желание до "Газпром" да получим газ и да си платим по договора, но "Газпром отказваше". По тази тема всичко е ясно. "Газпром" едностранно прекъсна договора и "Българгаз" купуваше от свободния пазар“.

Кирил Петков: От ГЕРБ да пенсионират Борисов, никой вече не вярва на лъжите му

***

„Служебното правителство днес се похвали, че цената на природния газ ще падне до 246 лева на мегаватчас през октомври. 

Това е същата цена, която ние успяхме да осигурим юни месец", каза пред журналисти в Бургас съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев, предаде репортер на Novini.bg.

Юни месец получихме два танкера (втечнен газ - б. ред). Цената за октомври месец включва един танкер, който уж беше много скъп, но позволява цената да падне с 30%. Единственият въпрос, който остава, е защо се отказахме от другите шест танкера преди да сме осигурили алтернативни доставки на газ“, заяви Василев.

Асен Василев с мощна критика към служебното правителство за газа

***

„Поводът е пълният провал в управлението на газовата криза, опита България отново да се постави в зависимост от “Газпром” и режима на Путин, чрез подновяване на преговорите и отказа на вече договорените 6 танкера с втечнен газ”, уточняват от ДБ.

„В интервю, публикувано в “Капитал”, Росен Христов признава следното: “Има политическо решение в Русия "Газпром" да не работи с нас”. “Демократична България” винаги е твърдяла, че неизпълнението от страна на “Газпром” на договора за доставка на газ за България е политически мотивирано. 

Непрекъснато изтъкваме факта, че “Газпром” е геополитическо оръжие на Путин, с което се опитва да шантажира Европа заради позицията ѝ за войната в Украйна”, посочват от политическата сила.

“Демократична България” иска оставката на енергийния министър

***

Един напълно предотвратим инцидент, ако само имахме малко по-различно законодателство и прилагане на мерките. Но в тези условия, истината е, че можеше да завърши и много по-страшно, дори фатално. 

Мъж наруши ограничителна заповед и преби жена си

***

Салюти отекнаха от Лондон до Белфаст

Навсякъде в Обединеното кралство се чуват топовни салюти в памет на Елизабет Втора

***

Чарлз ще бъде официално провъзгласен за новия монарх на Великобритания на среща на Съвет по възкачването на престола в двореца "Сейнт Джеймс" в събота, съобщиха от Бъкингамския дворец.

Срещата на Съвета е насрочена за 12.00 ч. българско време и ще се проведе в две части: провъзгласяване на новия монарх и подписване на неговата клетва да поддържа Църквата на Шотландия.

Чарлз ще бъде официално обявен за крал в събота

***

Коя е Камила - новата кралица консорт на Великобритания

***

 

Последвайте канала на

Novini.bg
1031 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
тцтцтцт

2022.09.10 | 09:03

2
Кажи му Просто Киро и всичко точно !

2022.09.09 | 22:40

1
Трябва да го пенсионират тиквения премиер, но в затвора, като преди това върне всичко откраднато от народа!

Добави коментар

Водещи новини