Фандъкова провери ремонта на бул. "Първа българска армия"

  • 07 септември 2022 13:55

  • 295
  • 0
Фандъкова провери ремонта на бул. "Първа българска армия"
© Булфото (архив)

Кметът на Столична община Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска провери ремонта на бул. "Първа българска армия". Кметът коментира, че това е един от големите инфраструктурни обекти, по които се работи. Това е вторият етап на ремонта, уточни тя. 

Миналата година е бил реализиран първият етап. Фандъкова коментира, че булевардът е бил в много тежко състояние, а същевременно обслужва голяма част града и е изключително важен за хората и бизнеса в района. 

Приеха бюджета на София за 2022 г. Фандъкова с отчет и разкрития за трудностите

"Работи се в сроковете, в които е необходимо. Досега са положени първите слоеве асфалт почти по целия булевард без 150 метра, които виждате тук. Изчакваме "Топлофикация" да подмени свои тръби. Има още един ВиК обект по трасето, който трябва да се случи. Към момента по трасетата, които виждаме, че са асфалтирани, движението ще се пусне с временна организация за 15 септември", заяви Фандъкова.

По думите й се очаква през октомври да се асфалтира изцяло пътят. До края на октомври очаквам целия обект да бъде приключен, най-късно до средата на ноември с маркировка, с осветление, с озеленяване, добави кметът. 

Като проблем за ремонтите Фандъкова изтъкна липсата на приета Методика за индексация на цените.

"Много от фирмите не желаят да започват без тази индексация. Това важи и за ремонта на „Цар Борис Трети“ за реконструкцията на трамвайния път, за втория етап в момента имаме сериозни разговори с изпълнителите", обясни Фандъкова. По думите й те се колебаят дали да продължат. Кметът отбеляза, че се очаква да бъде приета методиката с решение на Министерския съвет. Много се надявам министър Шишков и Министерският съвет да вземат това решение, за да можем да продължим работата си и да няма сериозни забавяния, добави тя. 

Заместник-кметът в направление "Обществено строителство" Ангел Джоргов обясни, че в момента се работи много трудно по всички договори, които са сключвани преди година и половина заради липсата на приета методика. Има изпълнители, които са си направили калкулацията, че им е финансово по-изгодно да ги глобим, отколкото да работят по тези цени, коментира той. 

Джоргов съобщи, че се работи по около 10 големи инфраструктурни обекти. Надявам се с част от обектите, с които не сме приключили до 15 септември, да въведем по-леки организации на движение, добави той.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
295 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини