Модернизират градския транспорт в Пловдив

  • 02 юли 2012 09:45

  • 693
  • 0
Модернизират градския транспорт в Пловдив
©

Договор за модернизацията на градския транспорт на Пловдив ще бъде подписан днес (2 юли) в Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ).

Стойността на безвъзмездната финансова помощ, предоставена на града, възлиза на 41,4 млн. лева. От тях 35,2 млн. лева. се предоставят от Европейския фонд за регионално развитие. Собственият принос на общината е 2,84 млн. лева.

Безвъзмездната финансова помощ се предоставя в рамките на схемата "Подкрепа за интегриран градски транспорт в петте големи града” по Оперативна програма "Регионално развитие” 2007-2013 г.

С предоставения ресурс ще бъдат реализирани 4 компонента, именно:

1. Система за управление на градския транспорт (СУГТ), в които влиза система за управление на автопарка и информация за пътниците и система за електронно таксуване;

2. Мрежа от велосипедни алеи. Очаква се да бъдат изграждени около 48 км нови велоалеи, какито да бъдат поставени безплатни стоянки за паркиране;

3. Оптимизиране на системата за светофарен контрол на 50 кръстовища, което включва също корекции на тротоара на пешеходната пътека и звукови сигнали за хора в неравностойно положение;

4. Проучване за планиране на градския транспорт, което обхваща следващи стъпки за бъдещото му подобрение и оптимизиране.

На церемонията ще присъстват кметът на Пловдив Иван Тотев, министърът на регионалното развитие Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена, както и ръководителят на Управляващия орган на ОП "Регионално развитие" Деница Николова.

Последвайте канала на

Десислава Станева
693 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини