Поредният фейк потвърди, че докато истината си обуе обувките, лъжата ще обиколи света

  • 19 август 2022 14:07

  • 10455
  • 0
Поредният фейк потвърди, че докато истината си обуе обувките, лъжата ще обиколи света
© Facebook

Тази снимка обиколи българския Фейсбук (който явно е най-голямата „медия“ у нас и хората вярват на всичко в него) и предизвика вълнà от коментари и споделяния. 

Очаквано – хомофобия и подигравки с „европейските ценности“, гарнирани с „не, благодаря!“ и заявки да бягаме от гнилия Запад. Нищо ново. 

На снимката, според троловете, са естонският президент и неговият (!!!) син. 

Истината е, че снимката – в целия си вид – е ето такава:

И на нея са:

(от ляво на дясно) Райво Аег (министър на правосъдието на Естония); Керсти Калюлайд (президент на Естония към 2020 г.) и Мик Пярниц – един от най-авторитетните съвременни естонски писатели, който няма роднинска връзка с президента на Естония, нито сегашния, нито тогавашния. Причината да е облечен така е, че той е защитник на правата на жените и активист срещу домашното насилие – кауза изключително непозната в България, където биенето на съпругата е семейна ценност. 

Разпространението ѝ не само в България, но и във всички съветски сателити и групи, подмазващи се на путин, съвпадна с това, че Естония спря да издава визи за руснаци, както и махна паметниците на окупационната червена армия. 

Няма нищо случайно!
...

Мащабна кибератака в Естония след демонтирането на съветски паметник
...

Хомофобията ви е изградена по същия начин, по който цялото ви познание за света – мразите хора, които не знаете защо мразите, но са ви казали, че трябва. Тези, които са ви го казали, си имат техни причини да сеят омраза, но вие идея си нямате защо. 

Но мисълта ми е друга сега:

За познанието ви за света… 

Казвате: е, добре, снимката е фейк, ама ги знаеме тия с техните „евроГейски ценности!“. 

Нищо не знаете. „Знанието“ ви е трупано точно от такива снимки и такива „новини“, разпространени от същите тролове, защото по техните страници и от техните постове съдите за това какво се случва по света. За тази снимка разбрахте (някои от вас), че е фейк, стотиците други сте ги попили, без да се замислите. И на тяхна база си мислите, че познавате света, европейските ценности и знаете какви хора са „онези“, дето даже не сте ги виждали на живо… Ама „ги знаете“. Казали са ви какво да „знаете“ за тях.

Фейк след фейк попивате и това „знание“ го афиширате. 

Защо си мислите, че ТАЗИ измама с ТАЗИ снимка е изключение?

Самият факт, че си въобразявате, че Европа (или който и да било) НАЛАГА на хората да се извращават (според речника ви) и да стават хомосексуални, говори, че не знаете какво се случва извън главата ви, напълнена с тролска пропаганда. 

Самият факт, че си мислите, че гей СЕ СТАВА с гледане, говори какво знаете за биологията, най-малкото, и какви са ви представите за човешката психология. Ако вярвате, че с гледане СЕ СТАВА каквото и да било, ви съветвам да идете да погледате малко някоя библиотека или поне да погледате малко един учебник по биология. 

Самият факт, че си мислите, че когато ви ограничат възможността да заплашвате хора, да ги обиждате за цвета на кожата им или за сексуалната им ориентация… смятате, че това е фашизъм и ви цензурират и лишават от правата ви, говори колко не познавате света. Самият факт, че си мислите, че да обиждаш и заплашваш е „право“, от което ви лишават…

Толкова за знанията ви. А относно светоусещането ви и липсата на емпатия, емоционалната незрялост и отношението ви към околните…

Мразите по команда: Естония спря да издава визи за руснаци и махна паметниците на окупационната червена армия, кремълските тролове реагираха за отмъщение. 

Пуснаха ви една фалшива снимка и вие (като кучето на Павлов), по сигнал, започнахте да мразите и да се пенявите. 

Защото… защото „християнският морал“…

Смешно!

Омразата в коя част от християнския ви морал се вписва? Вие какви християни сте, между другото – православни или кремълски? 

Защото според християнството Седемте добродетели са: целомъдрие, лишение, щедрост, трудолюбие, търпение, добродушие, смирение. 

Тяхната противоположност са Седемте смъртни гряха: похот, чревоугодие, алчност, леност, гняв, завист, горделивост. 

В кремълското християнство, изглежда, нещата са обърнати и Седемте смъртни гряха са добродетелите. Та… вие какви точно християни или „християни“ сте? 
 

 

Последвайте канала на

Александър Томов
10455 0

Свързани новини

Водещи новини