За честванията на Шипченската епопея в събота се ограничава движението през прохода „Шипка“

  • 18 август 2022 17:58

  • 1036
  • 3
За честванията на Шипченската епопея в събота се ограничава движението през прохода „Шипка“
© bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

На 20 август, от 9 ч. до 15 ч., за честванията на 145-та годишнина от Шипченската епопея се ограничава движението на транзитно преминаващите моторни превозни средства по път I-5 (E-85) Габрово - Шипка – Казанлък през прохода „Шипка“, съобщава АПИ.

Транзитният трафик ще се пренасочва по път II-55 Проход на Републиката, както следва:

- за пътуващите от Северна към Южна България - от Русе и Велико Търново през Дебелец - Проход на Републиката - Гурково за Казанлък, Стара Загора и Бургас;

- за пътуващите от Южна към Северна България през Гурково - Проход на Републиката - Дебелец за Велико Търново и Русе.

АПИ подписва договора за строежа на тунела под "Шипка"

Локалният трафик и идващите от запад превозни средства ще бъдат пренасочвани по път III-552 по маршрута:  Габрово - Трявна – с. Белица – с. Вонеща вода – Проход на Републиката и обратно.

Движещите се по път III-5004 „Обход на гр. Габрово и етапна връзка с път I-5 в посока връх „Шипка“ се отклоняват при пътен възел „Дядо Дянко“, през гр. Габрово по път III-552  и път II-55 през Прохода на Републиката. В участъка Трявна – Вонеща вода шофьорите трябва да карат с повишено внимание и стриктно да спазват поставената временна сигнализация, тъй като преминават през участък с ремонтни дейности.

В област Стара Загора движението на МПС ще се пренасочва към Прохода на Републиката по следния маршрут: път I-6 Калофер - Казанлък - път II-55 Гурково - Велико Търново и обратно. Пренасочването ще става при пътен възел „Мъглиж“ (връзката на път I-5 с I-6).

През прохода „Шипка“ ще бъдат пропускани само автобуси и автомобили с участници и гости в събитието, както и организираният междуградски автомобилен транспорт.   

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. 

Мая Йорданова
1036 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2022.08.18 | 19:37

3
Шипченска епопея! Пълна мизерия, без оръжия само с желание! Германия няма такива епопеи, винаги въоръжени, винаги отгоре. ВСВ, но там има нещо нагласено- имали са атомна бомба, реактивен самолет, не са ги ползвали??
???

2022.08.18 | 18:45

2
(п)Резидентът на Решетников дали ще рецитира миналогодишното стихотворение, или е научил ново?!
733465

2022.08.18 | 18:11

1
Полицията да претърсва всички запътили се към паметника и да иззема руZки знамена и всякакwi други символи, свързани с вековния враг на България - РуZия!

Добави коментар

Водещи новини