Районът на свлачището край курорта "Албена" се отводнява

  • 18 август 2022 13:53

  • 261
  • 0
Районът на свлачището край курорта "Албена" се отводнява
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Районът на свлачището край курорта "Албена", което затрупа двама, се отводнява. За предприетата мярка съобщи заместник-кметът по строителството на община Балчик Димитрин Димитров, който оглавява и кризисния щаб, създаден след инцидента, предаде БТА.

По ската още се стича вода и достъпът до района ще бъде под забрана, докато се убедим, че няма опасност от нови свлачищни процеси, каза заместник-кметът. По думите му, сега се изпомпва водата от вертикална водосборна шахта, дълбока 19 метра. В деня на свличането на земната маса специалистите са констатирали, че подпочвените води са достигали до шестнадесетия метър в съоръжението. Водата вече е наполовина изпомпана от шахтата, поясни Димитров. Той добави, че, ако през идващата седмица течовете спрат, кризисният щаб ще направи нов обход в района, за да се установи дали другите две водосборни шахти за подпочвените води функционират нормално.

Започна оглед на свлачището на плаж в Балчик

Свлачището тръгна на 9 август около 10:30 часа в района на заведението "Моби Дик". Свличането е успоредно на пясъчната ивица и е с дължина 200 метра. При инцидента пострадаха наемателят на заведението и неговата съпруга, които спасителните екипи извадиха изпод отломките с наранявания.

Росица Валентинова
261 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини