Проектът за реконструкция на Женския пазар в София е в ход (видео)

  • 28 юни 2012 12:25

  • 3400
  • 2
Проектът за реконструкция на Женския пазар в София е в ход (видео)
©

Започнало е проектирането на реконструкцията на Женския пазар в столицата. Това се посочва в отговор на кмета на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска на питане от общинския съветник от ВМРО-БНД Ангел Джамбазки. Крайният срок за подготвянето на проекта е 14  септември.

Реконструкцията ще обхване бул. "Ст. Стамболов" от бул. "Тодор Александров" до ул. "Св. Св. Кирил и Методий", като има  предварителни разговори за финансирането на обекта по програмата
"Джесика".

До момента са премахнати 68 маси и сергии за продажба, разположени между ул. "Екзарх Йосиф" и ул. "Цар Симеон" в обсега на пазара, за законосъобразността на които беше извършена проверка от дирекцията "Контрол на строителството". Премахването на останалите постройки, попадащи в обекта на реконструкцията, ще бъде извършено след приемането на  инвестиционния проект. Дотогава дружеството "Пазари Възраждане"  не сключва договори за свободните павилиони, а само ги охранява.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3400 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
бенко

2012.06.29 | 21:17

2
Изложеното от г-н Джамбазки по отношениие на Женски пазар е абсолютно вярно, но непълно. Побоища, мръсотия, наркотици, проституция, контрабанда, продажба на крадени вещи, безобразно замърсяване не само на този участък, но и на съседните улици-"Кирил и Мейтодий", "Г. Вашингтон", "Княз Борис Първи " и др. В момента има такова струпване на цигани, че просто не се чува българска реч. Един от семейството продава на мръсните общински сергии, останалите от семейството се шляят наоколо- пият бира, бият се, старите циганки са се пльоснали в градинките и предлагат цигари или се карат, а цялото котило деца безстопанствени се скитат из целия квартал- играят карти, пият бира, пушат трева и се облекчават който където намери. И това само от едно циганско семейство... А чужденците снимат , снимат.... Нищо не пречи на Столична община веднага да разчисти терена. Тези глупости за 68 бараки ги слушаве вече три месеца. Просто не желаят, защото "марфата" сега е най голяма, Сякаш сме избрали кмета и съветниците не да управляват града, а да въртят търговия Жителите в района настояват за незабавен демонтаж, но няма кой да ги чеу, нали местните избори вече минаха. Моля г-н Джамбазки да не изоставя темата, защото има основателни съмнения,че посочения срок - средата на месец септември , ще бъде многократно отменяна във времто. Тази игра вече е играна с договора за проекта- от 20 март та чак до 18-19 юни. Предварително благодаря за подкепата
Тодоринка Иванова

2012.06.29 | 02:02

1
Ако приемем, че една сергия има размер около 1,50 м., 68 сергии ще заемат дължина 102 м. Нямам впечатление да е освободена такава дължина от пазара. Кого заблуждавате?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини