Набират се средства за довършването на стенописите в катедрален храм „Св. св. Кирил и Методий“ в Ловеч

  • 28 юли 2022 14:30

  • 428
  • 0
Набират се средства за довършването на стенописите в катедрален храм „Св. св. Кирил и Методий“ в Ловеч
© google maps
Слушай новината Слушай новината

Ловчанска митрополия набира средства за довършването на стенописите в катедрален храм „Св. св. Кирил и Методий“ в Ловеч.

И тази година продължава зографисването на църквата, която бе осветена през 2017 г. Всяка година проф. Владимир Аврамов и неговият екип работят, превръщайки катедралата в един от шедьоврите и образците на зографското изкуство в България, посочват още от Ловчанска митрополия. Оттам добавят, че Владимир Аврамов защити своята професура във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ именно с работата си в катедралния храм в Ловеч. Витражите в него са дело на Пламен Кондов, който защити докторската си степен с тях, съобщава БТА.

Художници възстановяват стенописи в църквата “Св.Архангел Михаил” в Хасково

Дарители за зографисването на храма са: Ловчанска света митрополия, правителството на Република България, “Геотехмин”  ООД – гр. София, Банченски митрополит Лонгин от Украинската православна църква и др.

Тъй като за продължаването на работата са необходими още средства, от Ловчанска митрополия приканват всеки православен християнин и хора, които ценят истинското изкуство, да дарят средства за довършването на това благочестиво и христолюбивото дело на следната банкова сметка: 

BIC: UNCRBGSF

IBAN: BG85UNCR76301076566111

Дарение за катедрален храм “Св. св. Кирил и Методий” – гр. Ловеч.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
428 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини