Водещите новини! БСП ще съобщят решението си за мандата в сряда. ЕС трябва да започне подготовка за новата COVID вълнà (и още…)

  • 25 юли 2022 12:55

  • 797
  • 1
Водещите новини! БСП ще съобщят решението си за мандата в сряда. ЕС трябва да започне подготовка за новата COVID вълнà (и още…)
© Булфото (архив)/Getty/Novini.bg

*** Водещите новини за деня до 13.00 ч., на 25 юли ***

 

Лидерите на вече тройната коалиция, от която се отказаха по-рано ИТН, излязоха през задния вход на Министерския съвет.

Изявления се очакват днес от мандатоносителя БСП след заседанието на Изпълнителното бюро. Във вторник социалистите ще имат и Национален съвет. А в сряда от левицата ще съобщят дали ще върнат мандата изпълнен или не.

БСП ще съобщят решението си за мандата в сряда

***

Не знам от тук нататък какви ходове са възможни. От тук нататък са юристите и не знам какво ще последва, ако не можем да изберем председател на КЕВР. Това каза депутатът от „Демократична България“ Георги Ганев в ефира на Нова телевизия.

Той по-скоро е привърженик на тезата на Сашо Дончев, че положението не е толкова страшно. „Би трябвало да се намери отговор на въпроса доколко КЕВР може да взема решения без председател. Но това трябва да го кажат юристите“, заяви Ганев.

Георги Ганев (ДБ): Силно намаля възможността за съставяне на правителство

***

Димитър Ганев (политолог): Ще има парламентарни избори с неясна дата

***

Премиерът в оставка Кирил Петков ще връчи днес грамоти на ученици и техните ръководители за постигнати високи резултати на международни олимпиади и състезания, проведени през 2022 г.

Това съобщиха от правителствената пресслужба.

На събитието ще присъства и министърът на образованието и науката акад. Николай Денков.

Премиерът Кирил Петков ще награди ученици за високи резултати на международни олимпиади и състезания

***

Д-р Аспарух Илиев препоръча хората да си направят втори бустер сега, защото COVID вълната е в разгара си. По думите му Омикрон протича по-леко, но все пак може да бъде опасен за непреболедували и неваксинирани.

Д-р Аспарух Илиев: Сложете си втори бустер сега

***

248,43 на 100 хиляди души достигна двуседмичната заболеваемост от COVID-19 у нас. Това показва справка в системата на здравните власти, цитирана от Дарик.

COVID картата на България: Зелените области изчезнаха, червеното расте

***

Здравният еврокомисар също така предупреди, че няма място за самодоволство, подчертавайки, че пандемията не е приключила.

„За съжаление пандемията показа тревожно увеличение в няколко държави", каза тя пред държавното радио на Кипър, цитирана от Ройтерс.

„През последните два месеца се подготвяхме за есента и зимата, напълно осъзнавайки, че следващата пандемична вълна не може и не трябва да натоварва допълнително нашите икономики или нашите общества, особено във времена, когато сме засегнати от руската военна инвазия в Украйна и от високата инфлация", посочи Кириакиду.

Държавите от ЕС трябва да започнат подготовка за новите Covid вълни през есента и зимата

***

Едно много дълги години отлагано решение за безопасността на българите най-после се случва

Георги Гвоздейков: До ноември ще започнем да обучаваме персонал за въздушната медицинска помощ

***

 

Последвайте канала на

Novini.bg
797 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.07.25 | 17:15

1
Г-жо Нинова, срамно и позорно е да вземате пример от Петков, как да не се спазват законите и конституцията на България.Това е опасно за държавата.Нима сте паднали толкова низко?

Добави коментар

Водещи новини