Две експресни автобусни линии в София

  • 18 юли 2022 12:35

  • 4683
  • 2
Две експресни автобусни линии в София
© Булфото/архив
Слушай новината Слушай новината

София очаква първите си експресни линии. Новите маршрути ще бъдат 109 и 110 и ще се движат в делнични дни.

По този начин ще се избягва натоварването в центъра. Разработва се план и за нови денонощни линии. Предвижда се да бъдат направени и спирки по желание за повечето крайградски линии.

Два автобуса са се ударили в столицата, има пострадали, сред тях и дете

Предложението е на заместник-кмета по транспорт, а нововъведенията ще бъдат обсъдени от общинския съвет. Ако бъдат одобрени, линиите ще бъдат пуснати през есента, съобщава БНТ.

От "Лозенец" ще можете да пътувате до бизнеспарка, а 110-а линия - от "Тодор Каблешков" пак до бизнес парка ще може да пътувате. Линията минава през "Бъкстон" - "Т. Каблешков", Околовръстното, бизнес парка и оттам - по "Александър Малинов". 109-а линия, знаете, към момента "Лозенец" не се свързва пряко с бизнес парка, а обръщалото при булевард "Арсеналски", оттам по "Черни връх" ще можете да се свържете пак с Околовръстното. До бизнес парка ще пътувате за 8 минути, а при 110 линия ще можете от пътния възел на бул. "България" и Околовръстното. До бизнес парка ще може да се пътува за 11 минути", обясни Кристиян Кръстев, зам.-кмет по транспорт в Столичната община.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
4683 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
селянин с колело

2022.07.18 | 13:24

1
да не зaтварят метpото, pазвали ли сe вeче?
Турист

2022.07.18 | 13:34

2
Споменатите линии не дублират метрото. А и нямаме такава развита метромрежа, каквато има в Лондон, която да покрива всички краища на града.

Добави коментар

Водещи новини