Водещите новини! Ще има закон за отговорността на главния прокурор. Напусналият ИТН Георгиев с интересен разказ за действията на Слави

  • 12 юли 2022 18:47

  • 3690
  • 2
Водещите новини! Ще има закон за отговорността на главния прокурор. Напусналият ИТН Георгиев с интересен разказ за действията на Слави
© Булфото/Nova/YouTube/Novini.bg

*** Водещите вечерни новини на 12 юли ***

 

„Колкото и да не му се иска, Гешев ще трябва да се отчита пред Народното събрание на Република България. И то на всеки 3 месеца! Стъпка по стъпка към прозрачност и отчетност на главния прокурор.

Предстои публикуване и на Закон за изменение и допълнения на Закона за съдебната власт за търсене на отговорност от главния прокурор за извършени от него престъпления“, написа във фейсбук профила си Лена Бориславова.

По-рано стана ясно, че Конституционният съд (КС) отхвърли искането на главния прокурор да бъде отменено изискването той да бъде изслушван най-малко веднъж на 3 месеца от правната комисия и възможността Народното събрание да дава препоръки по представените от него доклади, а той да отчита как ги е изпълнил.

Лена Бориславова: Ще има закон за отговорността на главния прокурор

***

Още една жена защитава Семерджиев; и с не по-малко странни доводи: отвличане, някой му сипал нещо и т.н.

Бившата на Семерджиев проговори за катастрофата на "Черни връх"

***

„… когато Слави Трифонов предложи Николай Василев за министър-председател, започнахме сондажи дали Любомир Каримански може да стане шеф на БНБ и дали кандидатурата му е приемлива и избираема. 

Още тогава стана ясно, че кандидатурата му е трудно избираема и той няма шансове да оглави централната банка. 

Налагането на кандидатурата на Каримански и тази година за мен означава, че Слави Трифонов нарочно търсеше конфликт и форма на деструктивно поведение. 

Дори и да има правителство с подкрепата на ИТН, то ще изкара няколко месеца и Балабанов пак ще почне да заплашва председателя на НС и премиера от трибуната на парламента“.

Напусналият ИТН Георги Георгиев с интересен разказ за действията на Слави Трифонов от миналата година

***

Партия "Има такъв народ" няма да върне веднага третия мандат за правителство, ако ѝ бъде връчен, заяви депутатът Любомир Каримански.

Каримански: ИТН няма да върне веднага третия мандат, ако ѝ бъде връчен

***

Проф. Маринов: Президентът не е сърдит нито на БСП, нито на ДБ

***

Бившият български финансов министър от първото правителство на Бойко Борисов, Симеон Дянков, оглави украинската "Алфа Банк", която е една от системните банки в страната. Там се съхраняват 6% от всички депозити. Преди войната основните акционери на банката бяха представители на руската група "Алфа" - Андрей Косогов, Петр Авен и Михаил Фридман, съобщава Руската служба на Би Би Си.

Симеон Дянков оглави украинската "Алфа Банк"

***

Лиляна Павлова: Войната в Украйна може да сложи край на икономическия растеж в Европа

***

Еврото днес се изравни с долара за първи път от 2002 година, когато единната валута беше пусната в обръщение, под натиска на заплахата от спиране на руските газови доставки, застрашаващо икономиката на Европейския съюз, предадоха Франс прес и ДПА.

Еврото се изравни с долара за първи път от близо 20 години

***

Дори Китай не си позволява подобни неща, въпреки „приятелството“ и въпреки идеологичните прилики

САЩ: Иран планира да предостави бойни дронове на Русия

***

"Пентагонът обяви за убийството на лидер на "Ислямска държава" (ИД)", предаде Би Би Си.

"При военна операция бе ликвидиран ръководителят на подразделението на ИД в Сирия -  Махер ал Агал", това каза говорител на американското военно министерство.

Пентагонът: Убихме лидера на ИД в Сирия

***

 

Novini.bg
3690 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Добре!

2022.07.12 | 19:58

1
Във всяка нормална държава, дори и от третия свят, хората са информирани за здравословното състояние на политици, които ги управляват! Ние, българите, кога ще научим истината за здравословното състояние на Трифонов? Добре, няма да изливам омразата си и няма да го наричам Сакатия, въпреки че, да не дава Господ, но той е сакат, нали?! Не може да стои изправен, не може да върви, повече от година сме го виждали само седнал, с вид на тежко болен човек! Наистина ли болестта му е множествена склероза и наистина ли е в последната си фаза?! Защото, ако е това е вярно, симптомите са втвърдяване на мозъчната кора и силно нарушена мозъчна дейност, тоест - лудост! Добре, но този човек се прави на властелин, от който зависи съдбата на държавата ни, той назначава депутати и министри, управители на БНБ, изнудва на да се дават милиарди на делянпеевски, сарайски, котарашки и други фирми уж за магистрали, но е забравил, явно поради болестта се, че милиардите са били платени от новия му коалиционен партньор - Борисов, но магистрали няма! Защо побесня, че кранчето на "Капитан Андреево, 10 години държано от Таки, беше спряно от Кирил Петков и Асен Василев?! Защо проваля трети парламент, назначава за премиери и министри силно компрометирани и неприемливи персони, които българският народ веднага отхвърли?! КОЙ му възложи мократа поръчка да свали достойния Никола Минчев, също и правителството на Кирил Петков и да остане в историята като палач?! С какво Никола Минчев обиди него лично и санитарите му Тошко и Балабанов?! Защо извърши това национално предателство? Защо сам си довлече омразата, презрението и ненавистта на цял един народ?! Защо?! В крайна сметка, напълно логично е всичко това да е в резултат и на мозъчно увреждане! КОЙ ще ни каже?! Българският народ трябва да знае истината и има начин да я узнае, сигурен да е лидерът на партийката му, която вече е позната като "малкото ДПС"! Колкото по-рано, толкова по-добре! Най вече за него, не за нас, нито един нормален българин няма да гласува за ИТН!

2022.07.13 | 04:14

2
ТРОЛ

Добави коментар

Водещи новини