Скандално! „Пирогов” платил близо 17 млн. лв. за ненужни ремонти

  • 26 юни 2012 19:54

  • 3731
  • 9
Скандално! „Пирогов” платил близо 17 млн. лв. за ненужни ремонти
©

Скандален доклад отпреди четири години разкрива, че ръководството на "Пирогов" е възлагало обществени поръчки на фирми в нарушение на закона.

Според проверката на здравните власти са извършвани ремонти, без да е доказана нуждата от тях. По тази схема са сключени договори за близо 17 млн. лева,информира Нова телевизия

В края на септември 2009 г. инспектори от здравното министерство влизат на проверка в „Пирогов" и отчитат серията от нарушения. Тогава, от две години, директор на болницата е доц. Димитър Раденовски. В този период Божидар НаневБожидар Нанев Божидар Нанев е български лекар и политик, бивш министър на здравеопазването в кабинета на Бойко тъкмо е поел поста министър на здравеопазването от предшественика си Евгений Желев.

Проверяващите установяват, че липсва планиране на обществените поръчки за дейностите, свързани със строителството. Разходва се ограничен публичен ресурс, като потребностите не са ясно дефинирани. Освен това, при сключено рамково споразумение, извън обхвата му се възлагат поръчки с висока стойност на други изпълнители. Голяма част от фирмите са получили поръчки, за които са представили фалшиви банкови гаранции.

От Министерството на здравеопазването потвърдиха истинността на тези твърдения.

Според доклада на проверяващите, от 2007 до 2009 г. на „Пирогов" са отпуснати близо 17 млн. лева. Пропуските, които здравните инспектори констатират, са извършени основно по времето на министрите Радослав Гайдарски и Евгений Желев. Една от фирмите, с които са сключвани договори при съмнителни обстоятелства, е същата, която беше намесена в скандална заменка на имот на Желев.

През 2010 г., месеци след като са констатирани серия от нарушения, от Инспектората на здравното министерство обявяват, че предписанията им не само не са изпълнени, но и няма основания да се смята, че ръководството е предприело необходимите действия за това.

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
3731 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
:)

2012.07.16 | 15:56

9
Евала
Едва ме спасиха.....от Пирогов

2012.07.16 | 15:56

8
В Пирогов могат само 2 неща. Да убиват хора и да крадът пари.Понякога спасяват и някой нещастник с повече пари или за пред медиите. След няколко сблъсъка с грубото отношение на касапите от Пирогов ( без да броя малцината свестни лекари там ) , които освен всичко,най - нагло ти искат пари реших,че предпочитам да умра на улицата,като куче,но не и да ме ликвидират в Пирогов ! В Пирогов - НИКОГА ВЕЧЕ !
странно или нормално!

2012.06.27 | 19:46

7
странно или нормално!във българия всичко е възможно!
сергей

2012.06.27 | 19:46

6
Всичко, което е откраднал Раденовски ще го даде да се отърве от затвора. И други трябва да се облажат.

2012.06.27 | 19:45

5
а 2та милиарда от здравната каса кой ги открадна
Хм

2012.06.27 | 19:45

4
Фирмата ми преди доста време изгради една инсталация за Пирогов. Поддържахме я известно време и преди година хоп - край на договора, без предизвестие. Вече щяла да я поддържа фирмата Х. Без да ми искат корекция на цената, без конкурс, без нищо - a всичко си вършех съвестно. Те затова са цъфнали и вързали и не се съмнявам, че всичко написано е истина. Както и да е, да се оправят...
dsa

2012.06.27 | 19:45

3
ххаха ,а момчето ,което взе 1.5М е крадец и го търсят........най-смешната държава сме.
vanko76

2012.06.27 | 19:44

2
Новото име на България(Мафиотия)

2012.06.27 | 19:44

1
Уважаеми читатели,днес се наложи да ходя до спешната помощ намираща се на бул.''Г.М.Димитров'' СОФИЯМЕД,малкото ми момиченце на 1,8г. падна и се удари лошо,отиваме там да ни прегледа лекар,и установихме,че лекара е пиян.Стана скандал,защо е в такова състояние,извикахме собственика на болницата,а той през цялото време ни казва да не пускаме жалба и да не разказваме за случая никъде.Навън от болницата ни чака лекара и казва,че му дължиме цитирам:"Поне 30 лева за прегледа'',в задачата се пита-1 аз олигофрен ли съм?,2 Собственика не потърси отговорност изобщо от неговия служител''лекара'',защо? 3 Дали трябваше да влезна в полицейските сводки,като агресивен родител,който поверява здравето на детето си на пиян лекар.Не съм коментирал повече,обърнах се и си тръгнах,защото щях да спя в 7-моРПУ,гаранция.НЕ СИ ВОДЕТЕ БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛИ,КОИТО ИМАТ НУЖДА ОТ ЛЕКАРСКА ПОМОЩ ПРИ ТЕЗИ ПРЕСТЪПНИЦИ.

Добави коментар

Водещи новини