Водещите новини! Страх цари сред служителите на БАБХ на „Капитан Андреево“. 256 нови случая на заразяване с коронавирус (и още…)

  • 11 юли 2022 12:55

  • 1490
  • 2
Водещите новини! Страх цари сред служителите на БАБХ на „Капитан Андреево“. 256 нови случая на заразяване с коронавирус (и още…)
© Novini.bg/Canva/НоваТВ/Булфото

*** Водещите новини за деня до 13.00 ч., на 11 юли ***

 

Страх цари сред служителите на БАБХ на Капитан Андреево. Персоналът е потиснат. В първия ден от извънредния одит, който направи мисия на ЕК, трима служители - ветеринар и фитосанитари, не са се явили на работа. Това съобщи директорът на БАБХ проф. Христо Даскалов пред БНТ.

Агенцията по безопасност на храните сезира прокуратурата и ГДБОП заради установените драстични нарушения при контрола на граничния пункт.

Христо Даскалов потвърди думите на Ивайло Мирчев от "Демократична България", че службите са имали достатъчно информация за нередностите на "Капитан Андреево".

Трима са служителите, които в навечерието на проверките са излезли в болничен, без да има видими причини за това, каза Даскалов. Проверяват се болничните на общо 10 души.

Шефът на БАБХ с нови разкрития за скандала на "Капитан Андреево"

***

„Продължаваме Промяната” не затваря пътя за преговори, но от партията не искат да изневерят на принципите си - нулева толерантност към корупцията. Това каза пред Нова депутатът от ПП и временен председател на парламента Мирослав Иванов.

„Влизане в правителство с ДПС, ГЕРБ, ИТН, със сегашните им лидери - за нас ще бъде прекалено голям компромис с нашите ценности. Оставаме верни на това, което сме казали. Имаме програма и тя включва съдебната реформа и антикорупционната програма”, обясни той.

Мирослав Иванов: Безпредметно е да има кабинет, който не иска съдебна реформа и борба с корупцията

***

Ако Демократична България поеме отговорността за създаване на правителство, то в структурата на кабинета, който бихме предложили, ще съществува позицията вицепремиер по климатичните политики. Това е изключително важна позиция, смята Сандов.

Борислав Сандов: Ако ПП не подкрепят третия мандат, шансове за правителство няма

***

През последното денонощие у нас бяха регистрирани 256 нови случая на заразяване с коронавирус, стана ясно от новите данни, публикувани в Единния информационен център.

256 нови случая на заразяване с коронавирус

***

Дисциплинарно производство е образувано на основание налични данни за нарушения на етичните правила за поведение на държавните служители в МВР.

Служителката е отстранена от длъжност за срок от 2 месеца, считано от 8 юли. Законът позволява еднократно удължаване на срока с още един месец.

СДВР погна скандалната полицайка Симона Радева

***

В поста за липсата на топлофициране на по-голямата част от сградите в Нижни Новгород Поднебесни направил финален коментар: „Сметнете колко струва един ден от „спецоперацията“, мисля, че това би стигнало всички сгради в града да бъдат снабдени с гореща вода. Но руснаците са готови да дадат за ДНР 13-тата си заплата, даже и да я нямат“.

Делото срещу Поднебесни е продължило 2 минути, а съдебният състав дори не се е опитвал да доказва авторството на подсъдимия.

Осъдиха руснак да плати 30 хиляди рубли глоба, написал спецоперация с кавички

***

Хиляди демонстранти и вчера се обявиха против предложението на Европейския съюз за преговорна рамка. Шествието премина от сградата на правителството, през министерството на правосъдието до сградата на парламента.

Малко над час продължи протестът, който освиркваше всяко споменаване на имената на македонски политици, но и на френския президент Еманюел Макрон.

За днес е обявен нов протест.

Протестите в Скопие срещу френското предложение продължават и днес

***

"Хийтроу" предупреди за отмяната на още полети през това лято

***

 

Последвайте канала на

Novini.bg
1490 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Умник Гюро

2022.07.11 | 13:22

1
Ваксинираните хора се самозаразяват непрекъснато. Ваксините произвеждат ковид и в същото време чрез шиповия протеин избиват белите кръвни тела и разрушават имунната система. Огледайте се и ще видите, че 95% от заразените с ковид са ваксинирани.
Дарина Гецова

2022.07.11 | 15:02

2
Глупости!Точно обратното е!Заразяват се НЕваксинираните!

Добави коментар

Водещи новини