Президентът удостои български военнослужещи с висши офицерски звания

  • 07 юли 2022 13:25

  • 3443
  • 4
Президентът удостои български военнослужещи с висши офицерски звания
© Президентство
Слушай новината Слушай новината

На церемония в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 днес президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на удостои български военнослужещи с висши офицерски звания, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Считано от 1 август със свой указ президентът освобождава бригаден генерал Валентин Кръстев от длъжността началник на Щаба на Съвместното командване на силите и го назначава на длъжността заместник-командир на Корпуса за бързо развръщане на НАТО в Солун и го удостоява с висше офицерско звание „генерал-майор“.  Държавният глава назначава с друг указ, считано от 1 август, капитан I ранг Галин Манев на длъжността началник на Щаба на Съвместното командване на силите и го удостоява с висше офицерско звание „флотилен адмирал“. 

Румен Радев ще удостои български военнослужещи с висше офицерско звание

В своето приветствие Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на подчерта, че новите звания и назначения са заслужено признание за достойната служба на двамата военнослужещи, за демонстрираните ръководни качества и за техния професионализъм. Президентът посочи и че те получават новите си пагони в условията на рязко влошена глобална среда за сигурност и след приетата нова стратегическа концепция на Алианса. „Това означава нови предизвикателства и още по-големи отговорности“, подчерта Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.  

Президентът изрази убеденост, че богатият опит на генерал-майор Кръстев, изграден на различни позиции на тактическо и оперативно ниво ще му помогне да представи достойно българските въоръжени сили на новата длъжност. „Вярвам, че ще вложите сили и енергия за придобиване и развитие на нови оперативни способности като заместник-командир на Корпуса за бързо развръщане в Солун, за адаптация на неговите организация и дейност“, допълни Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на

Солидният опит и знания придобити във войските и щабовете на тактическо, оперативно и стратегическо ниво са солидна основа за успешното ръководство на Щаба на Съвместното командване на силите, за по-нататъшното развитие на неговите способности да планира и ръководи съвместни операции и участието на български контингенти зад граница, обърна се президентът към флотилен адмирал Галин Манев и изрази увереност, че той ще повиши експертизата на щаба за взаимодействие с българските Военноморски сили.

В приветствието си президентът пожела на двамата офицери  здраве, сили и енергия за успешно решаване на новите задачи и предизвикателства пред техните командвания и благодари на техните близки и семейства за разбирането, търпението и подкрепата, които са важна част за успеха на удостоените с висше офицерско звание. 

От името на двамата произведени във висше военно звание, ген. Валентин Кръстев изказа благодарност за оказаното доверие и подчерта, че новите назначения са израз на признание и висока оценка за досегашната им дейност. „Пред нас стои нов път, изпълнен с предизвикателства, който ние трябва да преминем защитавайки и оправдавайки гласуваното ни високо доверие“, посочи той.

„Ще продължим да работим все така усърдно, ще предоставим нашите усилия, знания и умения по издигането на авторитета на Българската армия в нашето общество и пред съюзници и твърдо, устойчиво и с увереност ще отстояваме позиции, които са в интерес на Българската армия“, отбеляза генерал-майор Кръстев. Той допълни, че стабилността и прогреса на въоръжените сили са гарант за благоденствието и просперитета на нашето общество и на българската държава. 

В церемонията участваха министърът на отбраната Драгомир Заков и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

Филип Епитропов
3443 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
30години едно и също....

2022.07.07 | 14:13

4
шибаняк, само раздава значки на униформените паразити....не е свършил нищо полезно за България, фатмака червен.
KONSTANTIN KIRILENKO

2022.07.07 | 14:03

1
Путин е пратил една торба с медали'' Герой на Руската федирация.'' Халал да им са!Предатели.

2022.07.07 | 14:10

3
Не федерация , а педерация.
PaulaFox

2022.07.07 | 14:09

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини