Докога пияни и дрогирани джигити безконтролно ще избиват невинни хора?!

  • 06 юли 2022 13:26

  • 3183
  • 0
Докога пияни и дрогирани джигити безконтролно ще избиват невинни хора?!
© булфото и бтв

Две млади жени снощи в София бяха брутално убити от неадекватен шофьор, рецидивист с над 50 нарушения на пътя. Това е нов, пореден, показателен случай за непукизма и безхаберието както от страна на на пияни, друсани и любители на високи скорости водачи, така и за безхаберни уж контрални институции, които явно хрантутим залудо. Та погледнете - по пътищата джигитите са ежедневие, а контрольори - йок!

Всичкото мастило на света да изпишем заради такива безумства, случващи се спорадично у нас, изглежда отново, и отново те ще продължават. Това е тъжната, обезсърчаваща истина. Много ще се радвам, ако някой с акъла си може да опровергае горното ми твърдение.

А аз твърдя, че е много налудно по пътищата ни да кара с бясна скорост джигитът, убил двете млади жена, ходещи по тротоара и не подозиращи съществуването на Георги Семерджиев. Защото, ако този нарушител беше опандизен овреме, двете млади жени щяха да имат шанс да живеят още.

Прочетох, че същият индивид само преди по-малко от месец е бил спиран от полицаи в Студентски град паради "неадекватно поведение на пътя” - бил на два вида амфетамини!?

Е, защо аджеба, като е бил така назобан зад волана, не е озаптен от хрантутниците под катаджийски и полицейски пагони!?

Не искам да си мисля, че тези, които отглеждаме с бюджетни заплати поощряват с бездействието си престъници като този. Ама комай така излиза! Не искам да е вярно, но е факт, че в Родината си недосегаем, ако си дете на заможни хора, на политици, на футболисти или самият ти си такъв, ако да си просто един дри@льо и нищо повече.

Разбира се, че е вярна и тезата, че родителите, семейството, цялото общество в цялост носим отговорност за поведението на такива индивиди - по различни причини, но най-бече заради безразличието и търпимостта, които проявяваме към нарушителите на правилата, които понякога отнемат невинни човешки животи.

Поощряващо за този и подобни джигити на пътя е и това, че убиецът на колегата, журналиста, непрежалимият Милен ЦветковМилен ЦветковМилен Цветков е роден на 30 юли 1966 г. в София. На 19 април 2020 година е убит при катастрофа. Завършва, още не е получил окончателна присъда. За бруталното убийство на Милен, дрогираният му унищожител дотук получи присъда от 9 години.

Това  справедливо ли ви се струва?!

А факта, че служителите на хранилка в КАТ и други подобни ведомства не вземат никакви мерки, въпреки че са наясно, че в този район хората от години се жалват от каращи скъпи возила – коли и мотори, с несъобразена скорост. Подобни жалби има и от живеещите в близост до Околовръстния път. Колко още убийства трябва да станат, за да се пробудят от дъблокия си сън и зиме, и лете, съответните служби?!

Ако обаче не се събудят, всички ние, застрашените от джигите, ще имаме пълно основание да твърдим, че държавата със своето бездействие и безхаберие, е съучастник  в тези убийства.

Какъв е коментарът за novivni.bg на адвокат Емануил Йорданов, бивш депутат от СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на и министър на МВР /1999г.-2001 г. в правителството на Иван Костов:

„Имаме нужда от по-засилен контрол, а не само от коментари и приказки по случаи като този. Нали си спомняте колко много думи бяха изприказвани от кого ли не, когато загина вашият колега Милен ЦветковМилен ЦветковМилен Цветков е роден на 30 юли 1966 г. в София. На 19 април 2020 година е убит при катастрофа. Завършва!

Е и какво стана после?

Имаме не лошо законодателство, което и в сегашния си вид може да свърши полезна работа, стига да се прилага стриктно. А сега ние се дивим, че човек с 50 постановления за наказания прави нова катастрофата и има две невинни жертви.

Не разполагам с конкретни данни за този случай, но ми се струва, че при наличието на толкова много нарушения, би следвало поне да му е отнет контролния талон.

Не е лошо да се помисли и за допълнителни промени в санкциите за такива нарушения.

Законите ни за подобни престъпления не са либерални, ако се налагат стриктно наказанията, предвидени в тях, то би се получил по-добър ефект.

Припомням и че прокуратурата отговаря за изпълнение на наказанията.”

Последвайте канала на

Аделина Делийска
3183 0

Свързани новини

Водещи новини