Спасиха щъркел във Великотърновско

  • 05 юли 2022 17:15

  • 566
  • 1
Спасиха щъркел във Великотърновско
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Съвместна акция на няколко институции спаси щъркел във Великотърновско, съобщиха от Регионалната екоинспекция.

На „зеления телефон“ на РИОСВ-Велико Търново е получен сигнал от граждани за млад екземпляр от вида Бял щъркел, който прави опити да се освободи от оплетения в единия крак сезал в гнездо на електрически стълб край главната улица на великотърновското село Ресен.

Нещастие: Убиха щъркели в столичен квартал

Със съдействието на служители от „Електроразпределение Север“ е спряно подаването на ток към електрическия стълб и с вишка младият щъркел е освободен, но поради многократните опити за полет и врязването на връвта около стъпалото, е настъпила деформация и отток на крака, затова птицата е изпратена в центъра за помощ на диви животни в Стара Загора, съобщи БТА. 

През юни в РИОСВ са постъпили четири сигнала за бедстващи щъркели – със счупен крак или счупено крило. Благодарение на жители на селата Александрово, Царевец, Вардим и Куцина, птиците са спасени и изпратени за лечение в Стара Загора. Експерти на инспекцията са се отзовали и на сигнали за ранени птици от видовете Сива чапла, Обикновена кукумявка и Бухал, които също са транспортирани в спасителния център. 

 

Мая Йорданова
566 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.07.05 | 19:55

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини