Ягодки за Захарова, тениски с Путин за шпионите, а Лавров е мрачен, че му натириха Чапаевците

  • 04 юли 2022 16:57

  • 5191
  • 0
Ягодки за Захарова, тениски с Путин за шпионите, а Лавров е мрачен, че му натириха Чапаевците
© Телеграм/Getty Images

Преди всичко останало, искам (докато не съм забравил, де…) да питам рустроловете: сега, като разбрахте, че на „ония“ им плащат по 4000 лв. на месец, за да бълват руска пропаганда, не ви ли е малко кофти с вашите 18 стотинки на пост…? М?

Че работите едно и също, то е ясно, въпросът е, че те са по-скъпо платени про…

… фесионалисти.

Но защо? По-умни ли са, повече връзки ли имат, по-красиви ли са, по-руски ли са, по-какво са? Аз бих се засегнал, ако бях на ваше място. Ама вие си знаете, де…

Защо едни са скъпо платени, а други са обикновени… нали…

Във вашите среди е трудно да се определи кой и защо е по-„напред“ с материала. Ето например Захарова ближе ягодки във видео.

Ягодово видео с Мария Захарова

Виждали сме и други да ближат якодки във видеа, но на тях не им дават да заплашват света и да ви свеждат какво мисли диктаторът за бъдещето, нали? Те си остават с близането и с хонорара. Толкова. А иначе – изглеждат еднакви. Ама не са. Те са обикновени… хора, а тя е нива над тях. Същата работа като вие с осемнайсетте стинки и онези с четирите бона. 

Живот!, какво да се прави…

Едни са скъпо платени, а други са обикновени…

Безплатните полезни идиоти не ги питам нищо. Те са горди да са полезни идиоти. 

Разбрахме още и че Русия е спряла туристическите визи за българите. Ужас! Отиде ни почивката на Воронеж! 

Но в този контекст близането на ягодки от Захарова придобива съвсем друго значение. Все едно ни дразни: показва ни нагледно от какво са ни лишили – от красота, ефирност, лизи… ВИЗИ, исках да кажа! Показва ни какво изпускаме, един вид. 

Ама, Захарова, то не е да си нямаме и тука ку…

… лтивирани ягодки. Че и по-култивирани имаме, дето да не ти трябват антибиотици. 

Лавров пък вика, че работата на посолството им в България ще се поспъне: „Посолството ни в София не може да работи пълноценно“, казва.

Сергей Лавров: Посолството ни в София не може да работи пълноценно

Като посолство ли или като кошер на Чапаевци? Щото като посолство – с няколко десетки служители, надали ще е много трудно, имайки предвид, че търговията ни със Северна Македония даже е по-голяма, а туристите от България, колкото и да се правят на путиноиди, обикновено ходят на запад, ако че веят руски знамена у фейса. 

Но да – за кошер на Чапаевци вече ще е по-трудно. C'est la vie, Лавров, да бяхте отзовали Мутрофанова по-рано, нямаше да има такива драми, ама тя… като не ѝ се работи, не ѝ се работи, що не я пуснахте да се пенсионира, а я карахте насила да стои, та ѝ трябваше на жената толкова циркаджийски номера да извърти, та белким я уволните. А вие – не та не! Нà ви сега „кошер“, нà ви сега Чапаевци. 

А между другото онзи Чапаев – на аерогарата вчера, с портрета на Путин на тениска на гърдите му (видяхте ли го на снимките, с наглата физиономия?) – какво се опита да ни каже с тая тениска?

Че сме били прави да го изгоним? Че е слънчасал? Че чака повишение? Че го е страх какво го чака, като се прибере и гледа да демонстрира любов към вожда преди разпитите? Каквото и да е – освен смях друго не предизвиква. 

Ако е целял да ни дразни – ц!, не му се получи; на изпроводяк, ако ще с народна носия от Нижегородска да се облече и с петолъчка на челото – все ни е тая – нали се разкарва. 

Ако е искал да ни докаже, че сме били прави да го гоним… ама ние това си го знаехме. Ако е за друго – негова си работа, да се оправя. 

А, понеже започнахме с темата за руските пропагандисти с по 4000 лв., да се върнем на нея – за финал. 

Няма да дразня пак евтините труженици и труженички за по 18 стотинки, да си изживяват катарзиса на спокойствие. 

Но да се спрем на въпроса „кои са?“ Кои са тези с по 4000 лв.? Въпрос, който, изглежда, мъчи мнозина. 

Наистина ли ви затруднява да спретнете едно списъче с десет-петнайсет имена набързо? От Р.овч—овците, през волгините, през дачковците, през хората, които си имат държавно-частни телевизии и радиа в джоба. Като видите някой „социолог“, бивше политическо величие, спортист, певец/певица, „журналист“, „историк“ или „писател“ да се пеняви по темата колко е яко в Русия, колко е прав Путин и как рублата удря доларът в земята… не се ли сещате, че ако си натурално толкова тъп, няма да работиш в медия или няма да те канят в такава, за да дрънкаш? Трябва да си платено толкова тъп, че да те вземат. Слушайте, гледайте и ще разберете кой е на хранилка. 
 

Последвайте канала на

Александър Томов
5191 0

Свързани новини

Водещи новини